30-07-06

Trop c'est trop!

 

 

Waar ik vroeger gezwind naar het werk huppelde, sleep ik mezelf nu moeizaam voort richting “zwaar labeur”. ’T Is te warm…

Een grote tas met allerhande “fris”drank, één koele meloen, een handvol kersen en niet te vergeten de broodnodige windmolen, bengelt aan mijn ene klamme hand. De andere zwaait in alle richtingen  rond mijn bezweet hoofd om die verdomde rotvliegen en dazen een fikse dreun te verkopen. Af en toe waag ik toch een huppeltje – soms zelfs een spurtje - wanneer één van dezen wat te opdringerig lijkt te worden. Geen zicht, ik weet het, maar wat kan mij dat schelen! ’T Is te warm PUNT!

In het labo loopt ieder, gehuld in een “fris-wit” schort, vrolijk te wezen. Zij hebben airco!

In het administratieve gedeelte zitten de dames – waaronder ikzelf – bezweet en zo naakt mogelijk (geen zicht, weeral!) met vermoeide blik naar hun scherm te staren.

Onze kielen hangen schots en scheef over onze broeierige bureaustoel. Ik bespaar jullie het zicht onder de desken (ja, nieuwsgierig zoals ik ben heb ik het aangedurfd mijn schrijfpen te laten vallen!), maar ik kan jullie garanderen dat er daar vele dikke, blote, natte billen en dito voeten geparkeerd liggen.

Tussen de bureaus staan hier en daar “frisse-wind” blazers en achter mijn monitor staat er ééntje extra op volle kracht….het gevecht met mijn papierwerk neem ik er graag bij.

Tijdens de middagpauze werk – of beter – modder ik maar verder wat aan..ik vertik het buiten te gaan, de winkels kunnen me van geen kanten verleiden.’T Is te warm…

Waar ik vroeger den helen boven doorwalste met Mister Proper, op het terras nieuwe pasjes leerde met Mister Javel en dikwijls nog lustig met Mister Merito op de strijkplank neervleide (zou ik geen geld krijgen voor al deze reclame??), beland ik nu met een zware plof in een luie terrasstoel, ergens in de lommerd waar toch een ietsiepietsie lucht te verkrijgen is….’T Is te warm!

En dan ..de vliegen!!! Mijn keukenaanrecht ziet ’s morgens zwart..Ik heb alles geprobeerd, meppers bij de vleet (moet wel want ik mep er stevig op los en hou meerdere malen slechts enkel het handvat over), vliegenspray ( die mijn twee kuitenbijters dan weer niet zien zitten), zo’n elektrisch vliegenapparaat  (wat niet zozeer blijkt te helpen en een bom aan batterijen en vloeistof kost)…. mijn mooie witte keuken vertoont nu overal rode veegjes, terwijl de vloer vergeven is van dat dode zwart gespuis.

De stofzuiger, of liever vliegenzuiger, komt er elke dag aan te pas….maar daar blijft het dan ook bij! ’T Is te warm!

Ik hou van de zon, doch toen ik vanmorgen door het raam ging piepen, kon ik een kleine vloek niet laten;” Verdomme, ben je daar nu weer ?!”

Zoals ze zeggen “Trop c’est  trop!”

 

 

 

19:39 Gepost door Chinezeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-07-06

een klein zomers verhaaltje!

Kleine Coltrui I, Robin genaamd, zat lustig te kleuren aan onze kleine terrastafel.

Niet alleen de kleurpotloodjes namen hieraan deel...haar tongetje hing zowaar onder haar neusvleugeltjes om alle kleuren binnen de perken te houden! Moeilijke opgave, zo bleek.

Coltrui zelf was ook aanwezig....

Enige tijd later zat Robin met volle teugen te genieten van een ijsje... en  haar potloodjes...

Ik vroeg Coltrui : "Gaat Robin morgen naar Stekelbees?" (Stekelbees is een na-schoolse opvang voor peuters..ook tijdens de "grote" vakantie)

Zij, kleine dreumes, riep enthousiast;"Ah, Stekelbees, leuk!!!" Waarop mijne wederhelft, grappig zoals steeds, riep: "Yes, Bekelstees!"

Kwak, daar viel een stukje chocola van haar ijsje...

Verontwaardigd keek zij haar Opi aan...:"Nee, Stekelbees!"  Kwak, weer een stukje chocola minder....Opi, de plaagstok :  " Ja , ik zeg het toch, Bekelstees..Dit herhaalde zich zo'n vijftal keer... tot de kleine slimmerd opmerkte:""Neen, zeg is Opi, ben jij zot geworden????"

Ik begon te giechelen.....

Die kleine paggader vervolgde : "Allé, Opi, zeg eens "stekel!"" Opi : "bekel" Zij: "Neen, "STEKEL!" Hij weer ; "BEKEL"..Ik gierde , maar zij vermaande me:" Zeg is, Omi, da's niet om mee te lachen hé!!"

Ik denk dat ik stillekesaan een beetje zot aan het worden ben.....wat denken jullie????

22:41 Gepost door Chinezeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |