17-06-06

Een kleine rechtzetting.

 

Ik was uiterst geflatteerd door jullie reacties op “een zonnige dag uit de duizend".Alleen, de waarheid gebiedt me hier een kleine rechtzetting .

Bekijk nu de reactie van Anneke …zij zag mij pannenkoeken staan bakken zoals een echte Amerikaanse Granny! 

Het schaamrood liep tot in mijn oogwit.

Ik weet perfect wat ze bedoelt…

Vroeger, toen ik nog een ukkie was, lang geleden dus, kroop ik vaak onder de eetkamertafel om in ’t geniep naar “Lassie” te gluren. Daar lag ik, voluit op mijn buik, hoofd gesteund op mijn kleine handpalmen, beide pinken in de mond en ellebogen schurend op het ruwe tapijt!

Ik was er vast van overtuigd dat niemand me kon zien, zelfs niet wanneer mijn tamelijk ronde poep vaders stoel meerdere malen beroerde…..

Ik vond het oergezellig hoe die vrouw, met deftig dichtgeknepen badjas en wolkjes van sloffen aan het kookfornuis “pancakes” stond te bakken of het een lieve lust was. Alleen, die bigoudis pasten niet in het verhaal.

Terwijl zij over haar schouder liefdevol haar dreumes aankeek, trok zij gezwind met haar pink de loodzware deur van de mega-ijskast open en  toverde een smakelijk uitziend karton gezonde melk te voorschijn.

Nu, dat moeten jullie eens proberen zie….ik heb verdorie drie handen nodig om iets uit de frigo te halen…één om ze te openen en (liefst) open te houden, de tweede om een aantal dingen  te verplaatsen teneinde te vinden wat ik zoek, terwijl de derde het zweet van mijn voorhoofd veegt….

Haar doorbraaf zoontje zat daar aan een keurige met “vichyruiten” gedekte tafel te glanzen dat mijn ogen er pijn van deden. Buiten zat mijn oogappel, Lassie, steevast achter een deur met hor geduldig op zijn baasje te wachten. 

Na het gesmul en geslok gaf moeder zoonlief een zoen op het voorhoofd waarna kind en hond de groene weiden introkken, breedglimlachend uitgezwaaid door de liefste mama van de wereld..

Welnu, wanneer Robin haar pannenkoeken naar binnen smukkelt, zit zij knus in een fauteuil enkele metertjes verwijderd van dat grote scherm waarop allerhande tovenaars, feeën, kabouters, prinsen en prinsessen hun ding doen. 

Op de grond zitten links en rechts van haar... mijn twee driftkikkers.

Zaras ogen volgen met spanning de bewegingen van haar kleine handje of liever van wat er in dat kleine vuistje zit. Bolo is iets rustiger en wacht gedwee tot er een kruimel valt. 

Maar ze zijn slim, ze weten dat haar laatste crêpeke onder hen verdeeld zal worden, het is gewoon een kwestie van geduld!

Je ziet het, wij zijn ietwat aan het verbasteren en wat mijn kleine rechtzetting betreft... 

Die pannenkoeken heeft Opi de avond ervoor gebakken…ik, ik heb ze enkel hoeven opwarmen….

Maar ja, ten tijde van “Lassie” bestond geen microgolf hé!

Enneh, voor de rest was alles wel echt gebeurd, ik zweer het, op mijn communiezieltje!

 

 

 

01:26 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Pannekoeken ! 's Morgens pannekoeken bakken ? Allé, niks zo erg als pannekoeken staan bakken als ze achter je rug aan tafel zitten te wachten.

Niks zo gemakkelijk als ze opwarmen en méé aanschuiven.

Gepost door: ms | 17-06-06

Tokyo Toen ik dat van die pannenkoeken las, dacht ik: "Nu liegt ze zo zeer dat ze het zelf gelooft."
*neuriet zachtjes de melodie van 'Allei, allei, Pinokkio, gij hebt een neus van hier tot in...*

Gepost door: Stof | 17-06-06

Ah, zo zit da ! maar dat geeft niks, Chinezeke, ik zou toch nog altijd graag Kleine Coltrui zijn en Omi als "granny" hebben.... ;-)))))

Gepost door: Anneke | 17-06-06

oef! Het blijkt me vergeven..
Dankoewel, Anneke! Dikke zoen op je voorhoofd!!!
Dankoewel, Stof, LOL!!

Gepost door: chinezeke | 17-06-06

~~ Wat maakt het uit....een beetje opsmuk hier en daa in het verhaal.
Enne, zorg maar dat het volgend weekend goed weer is ginder, want dan kom ik het land onveilig maken, en dan wil ik GEEN regen, verwend nest da'k ben ...:::)))----~(pannenkoeken mag wel...)

Gepost door: Crisje | 18-06-06

hihihi iedereen plaatst toch een beetje fantasie in zijn teksten :)

Gepost door: Anne | 27-06-06

. Pannekoeken? En dan verschiet ik ervan dat madammeke Coltrui 1 na een bezoekje niet meer mee naar huis wil.

Gepost door: Coltrui | 03-07-06

De commentaren zijn gesloten.