13-06-06

een zonnige dag uit de duizend.

 

Heb een etmaaltje Kleine Coltrui 1 over de vloer (en de rest) gehad dit weekend! 

Het was stralend weer ! (Bij jullie ook?) 

Aangezien ons “grote zwembad” van vorig jaar een “klein fietje” had gehad (die twee woeffen weer!), hadden we de hele hutsekluts met het “plastiek” meegegeven.

Dat was dus vorige herfst!

Kleine Coltrui 1 komt dus logeren..... met een bikini of zes….

Mijn simpele geest zei:” ja, het is warm en een bikinietje is nooit te versmaden” -  tenminste voor de kleine meid! - Maar….

Hijgend en uitbundig komt zij uit de berging gestormd met, geplet tussen haar mollige armpjes en billetjes , een grote doos. Een doos met een afbeelding van het zwembad!

Alleen, in die grote doos zat geen zwembad! Het was een doos met zwembadbenodigdheden. Waarom zet ne mens op de verpakking van zouttabletten en weet ik wat nog, een zwembad??? Ik schiet ze overhoop!

Ik kon mezelf wel voor de raap schieten.(oei, opgepast, want ik lijk blijkbaar graag te schieten!)

Een beetje veel getreurd!

Doch…..ik pijnigde mijn kleine hersencelletjestjestjes...

Ergens in de garage bevond zich, meende ik me te herinneren, nog een klein tropisch, zelfs overdekt, zwembadje met palmboom en reddingsvest all-inn! (De palmboom, welke meerdere visioenen opwekte bij Kakkennest. Verdorie, geen slecht gedacht,  ik zou best een palmboom tussen zijn cursussen kunnen moeffelen, gniffel, gniffel....)

Soit, na geblaas (van mij) en meerder geblaas (van Coltrui), bleek het zwemparadijs OK.

Zij heeft gestoeid dat het een lieve lust was.  Al mijn tupperware (effe stoer!)- en Gb (minder stoer!) -potten moesten eraan geloven….

Ik, omi dus, zat op een stoeleke naast het tropische gedoe.(A propos, ik zie wel een beetje zwart nu!)

Eén oog op Aspe, het andere op Kleine Coltrui 1...in de blakende zon! 

Het ging er vrolijk aan toe....zelfs de tuinslang kwam eraan te pas (en te onpas!!!)

Eén uurtje later: “Omi ik heb honger!”

Mijn haren schoten overeind..ik had geen "aais tie" in huis!!!

Doch, geen paniek, zij had gewoonweg honger in een koek, en ik heb haar een homp frans brood gegeven met zachte emmenthaler! (Voor het geval Coltrui meeleest in die verre wereld van Nieuw-Zeeland!!)

Eén minuutje later….”Omi, kijk es!!”  “ Waarnaar moet ik kijken, kleine meid?” “ Kijk, jouw glaasje en mijn glaasje gaan trouwen!” Ze had mijn groot “lege” cola glas naast haar kleine “lege” samson- glas” geplaatst.

"Kijk, die gaan trouwen!"

Ik vond het grappig en vroeg:

“Hoezo, trouwen, Robin?”

Benieuwd, wat ze te vertellen had, drong ik aan met: ” Wat is dat, trouwen?” 

Ik wachtte geduldig op haar repliek…

”Ahwel” haar ogen tolden van links naar rechts,“Zeg ,Omi, dat is kusjes geven hé!” (In mijn achterhoofhd kwam ik tot het harde besef dat ik ettelijke keren getrouwd geweest was...) Waarop zij me bekeek alsof ik de dikste dommerd was die er rondliep. Ik raapte mezelf bijeen ( Ikke, dikkerd?? Hoe komt ze erbij?)Teleurgesteld (en razend benieuwd) ging ik verder:  “OK, Robin, jij geeft je mama en papa toch ook een kusje..en zijn jullie dan ook getrouwd???” Stilte alom! Zij keek naar rechts, naar links, vervolgens naar de schitterende blauwe hemel en sprak: “ Ik heb een goeie vriend, Joeri!”

Mijn hart begon sneller te slaan..(Amper drie??)”Ja, en, geef jij hem zoentjes?” (Zeg dat het nie waar is!)  Dromerig vervolgde zij: ”Nee!”

Oef!

Uiterlijk de rust zelve vroeg ik  :“ En waarom niet, Robin?”

Zij, het hoofdje draaiend naar een voorbijvliegende dikke duif: “Omdat ik een beetje verlegen ben!!” 

De appel valt blijkbaar echt niet ver van den boom!!!

Oef, mijn opvoeding had blijkbaar goede vruchten afgeworpen…

Mijn dagje verliep verder..we aten kabeljauw , bladspinazie en petatjes met een mengeling van boter en sojasaus in een ondergaand zonnetje…maar ZIJ vond de KIP “oh, zo, lekker!!!” (Ja, Mevrouwtje Coltrui, je zult moeten leren koken, meiske!!!) 

Na een heerlijk papje (melk met honing, enne, jaja, in een echte papfles!!) vergezeld met FC de Kampioenen op Omis schoot(je!), ging zij bedsteewaarts, alwaar ik haar een verhaaltje voorlas over “de sterrenkinderen”.

Voor het eerst mocht zij in het grote ex-bed van Nonkel Kakkennest met het kleurrijke dekbedovertrek van” The Simpsons”. Ik had haar op haar lieve zieltje laten beloven, niet uit de kamer te gaan huppelen….ze hoefde enkel maar te roepen, en Omi zou aan haar bedstee staan (of was het waggelen?)

Kleine Coltrui 1 was wakker om 05.30……en riep; “Omi!! Omi!!”  En Omi stond inderdaad aan haar bed..te ziggezaggen…. “ Ik wil in het zwembadje!”

OK, op naar de pannenkoeken dan maar….(weliswaar een uurtje later!)  Geef nu toe, goed weer maakt veeeeeel goed, nietwaar?

 

22:28 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

lekker lezend weekendverslagje ja, ik weet zeker dat 'omi' ook genoten heeft!
en hebben kleine Coltrui en omi al een volgend afspraakje gemaakt?

groetjes

Gepost door: loretta | 13-06-06

hmmm geen kleinkinderen voor mij... ;o) Ah ja, nee, dat zal niet lukken, want ik moet eerst nog beginnen aan kindjes :p

Gepost door: Anne | 14-06-06

Leuk... ...dat je op zo'n zomerse dag ook nog de tijd vindt om de fratsen van juffrouw Coltrui neer te pennen. Ik heb alweer smakelijk gelachen.

Gepost door: Stof | 14-06-06

wie droomt er nu niet... van zulk een Omi!
Maar hou je maar al vast aan de takken van de bomen, als ze met 12 badpakjes afkomen;-) Ja weet ik van hier thuis,elk meisje heeft minstens 6 badpakjes nodig!( dat was vroeger zo toch niet,ik word oud;-) ) Algoed dat er zeemannen bestaan die bikini's verkopen van rond de drie euro. Geniet er maar van Omi, ze zijn snel groot dat weet je al hé.

Gepost door: zuchtje | 14-06-06

American granny ben jij zo één van die amerikaanse tv-series grootmoeders die 's ochtends om half zeven pannenkoeken staat te bakken? Ik wou dat ik kleine Coltrui was....

Gepost door: Anneke | 14-06-06

Goed vertoeven bij Omi Is er nog plaats in dat zwembadje, dan stuur ik die van mij ook op naar Omi. Binnenkort zijn ze een kleine 3 maand thuis, pffft. Enne ze lusten graag pannekoeken....met candijsiroop aub! Kunnen ze kleine Coltrui "mooie" portugese vocabulaire bijbrengen.

Gepost door: Crisje | 14-06-06

mercikes é! Ik toch blij dat ik jullie heb zenne...Opi en Omi. Dikke zoen

Gepost door: Eva | 15-06-06

*** Wat een heerlijk verhaal, Omi... hier hou ik een heel goed gevoel aan over zo vlak voor het slapen gaan!!

Gepost door: kaatje | 15-06-06

Hallo Chinzeke En tijdje niet geweest, heb weer genoten van je schrijfsels. Ik weet niet hoe oude je zoon is maar het komt me zo bekend voor. Hij is momenteel voor 3 maanden werken op een waddeneiland en hoewel ik hem zeker mis is het thuis een stuk rustiger, haha.
Alvast een fijn weekend toegewenst.
Lieve groet.

Gepost door: Purplerose | 16-06-06

De commentaren zijn gesloten.