03-06-06

Eeuwige student?

 

Gisteren had Kakkennest examen.  Bezorgd stuurde ik hem een bericht: “Doet dat een beetje goed hé!  Ik duim alvast!” Uiteraard kreeg ik geen reactie.

In gedachten zag ik hem op de trein zitten, mp3 speler in de ene hand, in de andere ongetwijfeld een saf - of mag dat niet meer met het openbaar vervoer? – soit, zal hem worst wezen…

Nog steeds in gedachten, zag ik hem naar het “bibberding” in zijn broekzak grabbelen, wenkbrauwen fronsend, zich afvragend wie hem op dit vroege uur durfde te storen.

Terwijl ie met zijn slaapogen het tekstje probeert te ontcijferen, rijzen zijn zware wenkbrauwen tien centimeters omhoog en slaakt een diepe zucht. “Ons moeder weer zenne, die denkt dat het allemaal zo gemakkelijk is!” Prompt friemelt hij het onding terug in zijn afgedragen jeans, zet de muziek wat luider, en sluit zijn vermoeide ogen…….

Het was laat geworden vorige nacht, evenals al de vorige nachten. 

Niet zozeer om de leerstof verwerkt te krijgen, (nee, nee, hij had daar ’s middags al eens naar “gekeken”) eerder door de verslaving van die oh zo begeerde games!

Avond na avond zit hij daar, op zijn kamer, gefocust op dat kleine scherm in een waas van sigarettenrook!  Wanneer ik hem “slaap lekker, enne mag het iets zachter?!” kom toewensen antwoordt hij na enkele minuten: “Ja, slapel, hé!”terwijl zijn wijsvinger de muis blijft aframmelen en een oorverdovend “AHHHH!” en “OOOOOOHHH” de kamer vervuld.

Hoofdschuddend (oei, ik klink oud, nietwaar?) verdwijn ik in mijn slaapkamer waar ik dan uren lig te piekeren van “hoe moet dat nu verder met die gast?”  Met een half oor blijf ik de geluiden, weliswaar gedempter, volgen ...

Eénmaal genoeg gepieft, gepoeft en gepaft en het gekreun en gejammer van de subjecten beu, trekt ie richting TV-kamer. Toch één voordeel, de kamer kan wat verluchten…“Er zal rond dit nachtelijke uur nog wel iets spannends te beleven vallen op één of andere vrije zender” zal ie gedacht hebben.  Eerst nog even de ijskast induiken, daarna de snoepkast voor een pakje chips of zes, een fles cola-light, een glas en “hupla, nu ga ik me eens ontspannen, zie!” Dat gaat zo door tot een uur of drie….

Gisteren had Kakkennest dus examen!  Uitslapen was er ditmaal uiteraard niet bij!  Het zal voorzekers zeer gedaan hebben, maar ja, wie zijn gat verbrandt…….

Tegen de middag kreeg ik het “verlossend” antwoord…”Eerste oefening was keigoed, stond op 25 ptn, tweede half en half, stond op 20 ptn” en nu de anticlimax: “derde oefening ging helemaal niet goed, verkeerd gekeken en gepanikeerd! Stond op 25 ptn” Even vroeg ik me af of ie de betekenis van “panikeren” eens niet zou moeten opzoeken in “de Van Dale” want volgens mij begrijpt ie dat niet!

Daar zat ik dan..”Je bent er toch door hé???” stuurde ik. “ Het is weer het spreekwoordelijk gezegde van een dubbeltje op zijn kant, moeder!” stuurde hij.

Daar zal ik het dan moeten mee doen!!!

Dinsdag weer examen....hij zit dit weekend bij zijn vriendin!!!

"Ach, mama, het is toch maar examen met open boek!!"

Hopelijk vergeet ie dit keer niet zijn boek ook degelijk te gebruiken...(ja,ja, vorig jaar was ie dat totaaaal vergeten, met alle gevolgen vandien!)

Jezus, geduld is een schone kunst, nietwaar?

En dat er zich niemand aan waagt mijne zoon slecht te maken...hij heeft een hart van goud!!!  

17:25 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

~~ Ik hou mijn hart al vast tegen dat die van mij gaan "studeren". Da zal ook wa geven !!!!
Wat een moeder "lijden kan" he Chinezeke!!!Een troost : Plantrekkers komen er meestal wel hoor..
Enne...het weer is hier ook SUPERDELUXE zene, dus ik mag nie klagen!!!:::)))Maar ik wens jullie uit de grond van mijn hart ( en ik meen het echt) veel zon en warmte

Gepost door: Crisje | 03-06-06

Ik Ik krijg ook al visioenen als ik aan Zoontje en Engeltje denk. Schattebolleke die trekt op mij dus dat zal wel lukken *hm, hm*
Sterke zenuwen moeten moeders hebben dat staat vast en die wens ik jou dan ook toe !
Groetjes

Gepost door: Anneke | 03-06-06

Amaai Open boek, ik wil er niet aan terugdenken.. Ik dacht ook dat da een makkie was ... effe onderschat.

Gelukkig is mijn klein Ratje nog ni toe aan examen's.
Ze mag eerst nog even rustig Peuterke blijven

Gepost door: Lain | 08-06-06

Vraagje Studeert die kerel eigenlijk iets wat ie graag wou doen of zit hij niet helemaal op de juiste plek?

Gepost door: Stof | 09-06-06

och alles komt wel goed... Desnoods met nen tweede zit... :):):)

Gepost door: Anne | 10-06-06

oei... Ik wil jullie echt niet de stuipen op het lijf jagen zenne...
De twee oudsten zijn in ieder geval goed op hun pootjes terecht gekomen...
@ Stof : Ik vrees dat ie gewoonweg niet graag studeert, hij is intelligent genoeg maar LUI!!! Wat is dan in godsnaam "de juiste plek"? Hij begon zijn eerste twee jaren in de latijnse afdeling, de volgende twee in de moderne en de laatste richting handel- moderne talen...zegt genoeg zeker?

Gepost door: chinezeke | 11-06-06

De commentaren zijn gesloten.