07-04-06

Rare ziekte!

Er gebeuren rare dingen met Chinezeke.

Ik heb steeds een natuurlijke (lees: een heel gezonde) kooplust gehad, maar sinds kort lijkt die "lust" op een ware "zucht", die bovendien niet eens "gezond" maar eerder "ziekelijk" mag genoemd worden.  Mijn middagpauzes verlopen uiterst hectisch. 

Waar ik vroeger de stad introk , op zoek naar één of ander gezapig terras of oubollig café, om daar samen met een collega even rustig te kunnen verpozen bij een glas ijskoude droge witte wijn (of twee) en een heerlijke saf (of vijf), loop ik nu hilarisch van de ene winkel naar de andere. 

Enne, neen, mijn aankoopdrang beperkt zich niet enkel tot snoep- of etenswaren. Hoewel, ik heb zo'n duister vermoeden dat het zakencijfer van den Aldi de laatste weken met 50% gestegen is.

Ook interieurwinkels met gezellige manden, stolpen, kaarsen en meer van al dat fraais, mogen ten volle genieten van mijn kwijlende aandacht.

Gisteren wankelde ik den Action buiten met onder mijn linker oksel een doos met windlicht, onder mijn rechter oksel - wat had je gedacht?, Juist! - ook een windlicht, terwijl aan mijn linkerpink een grote zware zak met sproeistoffen hing te bengelen, aan mijn rechterduim een vederlichte handtas met lege geldbeugel en tussen de tanden een fladderend kasticket.  In mijn achterhoofd gonsde een geweldig idee: "Kom morgen maar vlug terug, Chinees, die windlichten zijn super en oh zo goedkoop!  Trouwens, jouw terras vraagt daarom!"

Terug op weg naar de plicht, poogden mijn oogbollen telkens uit te puilen voor elke etalage, doch, gezien "mijn ezelsdracht" spoorde ik mezelf aan met: "Voor vandaag heb je je best al gedaan, meiske! Morgen is er een andere dag!"

 Ik hoef jullie die smalende blikken van "de binnenblijvers" niet te beschrijven zeker....Tja, en zeggen dat ik vanaf mei elke dag naar Aalst moet....zou ik opslag durven vragen of toch terug toegeven aan die andere (nog meer ongezonde) drang?

15:40 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Zolang er plaats is op het terras en je het niet op zolder moet "stapelen" is er nog niks aan de hand denk ik. Ik peis dat dat eerder te maken heeft met de lonkende lente.

Gepost door: ms | 07-04-06

amaai als het zo zit, stop ik nooit met roken, zenne :s

Gepost door: Anne | 07-04-06

** Opslag vragen natuurlijk. En als reden : mee de economie helpen ondersteunen...Zou uwen baas ervoor gaan, denkt ge ??

Gepost door: Crisje | 07-04-06

Een windlicht.. hebde nooit teveel, zeg dat ik het zeg, zo gezellig, dat gaat zijn geld nog dubbel en dik terugverdienen, al die avonden dat je knus op u terras kan zitten.Nu nog wat beter temperaturen en je bent gesteld ;-)

Gepost door: zuchtje | 07-04-06

jaja..meiskes,.. @ms : mijn terras is groot..en een zolder heb ik niet! Lonkende lente zal de grote schuldige wezen!!!! ;o)) Hoewel, mijn "rookverbod" er nog veeeel meer mee te maken heeft, vrees ik!
@ Anne : Jezus, meiske!! Je weet niet wat je me aandoet...toch, neen!
@ Crisje: mijnen baas kent dat woord (opslag) niet..ik vrees dat ie enkel zal verstaan dat ik "ontslag" vraag....
@ Zuchtje: Juist, Zuchtje, wat beter weer...en we zijn vertrokken, alleen, ga jij ervoor zorgen? want sullige Peggy ziet het niet zitten...

Gepost door: chinezeke | 07-04-06

Ge moet... opslag vragen, geen twijfel mogelijk! Want wat is er nu nog leuker dan dingen kopen die ge graag ziet en wilt hebben? Ge voelt je direct weer een kind, telkenmale blij met je nieuwe verovering. :-)

Nog een fijne zondagavond!!!

Gepost door: Lara | 09-04-06

De commentaren zijn gesloten.