27-03-06

Mislukt!

Ja, mijn lieve lezers..ik ben dus een dikke NUL!  Even nietig en even ROND!  Ik heb mijn dieetkuur juist één luttele week volgehouden en ik voel me nu een grote, dikke, vette NUL!  Het lukt me gewoonweg niet..drie papjes, afgewisseld met zeemzoet plat water van de GB (Cristalline of zoiets..), thee met of zonder allerlei fruitsmaken en voor de tanden wat vertier..chewinggum van allertanden soorten. (uiteraard zonder suiker, wat had je nu gedacht?!) 

Vrijdagavond kwam mijn oogappel op visite..kleine Coltrui grapte erop los..ik mocht niet ontbreken en grapte mee..Waarom zou ik nog verder de zuurpruim uithangen?  Ik had een uiterst gelukzalige avond en 's anderendaags..in de vroege ochtend hebben kleine Coltrui en ik gegierd dat mijn vetlagen eraf sprongen..! Mischien een minder productieve, doch leukere manier om te vermageren..!

Enne..ik ben nog steeds gestopt met roken.....Stofke...lees dat boek ook eens!?

 

 

23:40 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

24-03-06

Tomatensoep met ballekes

 

Een bord vol melancholie. 

Ik las bij http://anneketanneke.skyblogs.be  haar aangrijpend verhaal. 

Eénieder zal wel een herinnering hebben aan die o-zo-gegeerde “bollekessoep”!

Voor de één brengt zij troost, voor de ander ergernis.

Welk kind houdt er niet van, die onregelmatig-gedraaide gehaktballekes op te vissen uit dat heerlijk ruikende dampende oranje vocht.

Verdomme het water komt me in de mond.

Kleine Coltrui is er verzot op, weliswaar meer op de bollekes dan op de soep!

Toen mijn eigen kinderen nog klein en lief waren was het HUN soep.

Op communiefeesten was het DE soep voor “de kinderen”. ( Ik heb me dikwijls beklaagd dat ik niet aan hun tafel mocht aanschuiven want de “consommés”  en dergelijke konden me gestolen worden.)

Toch , voor mij persoonlijk, is het aandenken niet al te positief.

Hoe kan het ook anders?

Als kind was ik nogal een koppige trien.

En zo gebeurde het dat....

Wanneer ik zei dat ik geen trek had in soep, dan was dat ook zo en hoefde ik geen soep! Mijn vader was echter van een andere mening. Ik moest en zou aan tafel blijven zitten totdat mijn soep uitgelepeld was.  Ik weet begot niet hoelang ik daar gezeten heb, maar toen ie naar de keuken trok om “de zondagse entrecôte” te gaan bakken, zag ik mijn kans schoon.  Met de tong gekruld uit de mond, ogen gefixeerd op het  bord met kabbelende inhoud tippelde ik op mijn kleine tenen richting keukengootsteen…..

Juist toen ik de drempel tussen living en keuken vlekkeloos had  overschreden, gebeurde het!  Ik stond oog in oog met vaders wit zondags hemd en kon tot mijn grote ergernis mijn pasjes niet meer terugzetten.  Het onvermijdelijke gebeurde…vaders hemd werd gekleurd alsook mijn o-zo-gevoelige bips!

Ik zal het wel weeral verdiend hebben zeker?

15:37 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

19-03-06

weer een uitdaging!

Het is koud en guur buiten. Lusteloos hijs ik me recht en gooi twee nieuwe houtblokken op het vuur. Verveeld plof ik me terug neer in de sofa en zak langzaam onderuit totdat mijn in wollen sokken gehulde voeten mijn lage salontafel beroeren. Ik staar enige tijd verveeld voor me uit. Eén van mijn trouwe viervoeters komt me bezorgd een lik geven, waarop ik haar verstrooid een aaitje geef.  Troostend komt ze in mijn nek liggen, terwijl haar speelkameraad, die lekker lag te soezen aan de andere kant van de zetel, het hoofd ietwat schuin optilt om het daarna met een diepe zucht terug neer te vleien op haar voorpoten.

Verveeld grijp ik terug naar mijn boek en begin voor de vierde maal aan dezelfde alinea.   Wederom protesteert mijn maag met een klotsend geluid, waarna twee paar oren recht veren.

Aspe kan me niet bekoren vandaag.

Maar daar zie, in de hoek daar!  Daar staat een kast!  Een pracht van een kast! Mijn lievelingskast!  Ik weet dat, wanneer ik het deurtje opendoe, ik verkocht ben!

Niet doen dus..lees nu eens verder! …

Vol moed besluit ik eerst een glas water te halen én een tas thee én een lat sportlife of twee!

Ik begeef me naar de keuken, waar op het aanrecht een oubollige glazen snoepdoos me staat te versieren. Op de tafel staat een andere doorzichtige bokaal met kleine zure smoelentrekkers.

Nonchalant trek ik mijn neus op en open de frigo….waarop ik ze prompt toegooi! Ik heb daar niks verloren  want mijn fles water staat steeds stand-by. De koude, naar niks smakende vloeistof doet me bijna braken..het lijkt of die me wil verdrinken!!  Warme thee dan maar..en een kauwgumtablet of vier…

Nu kan ik ertegen, al is het voor even.  Ik zwier het boek waar ik het gedacht heb en begin de kasten op te ruimen..alle kasten, behalve die ene!

Welnu, stoppen met roken is één!  Bijkomen is twee!  Wat rest je dan?  Sinds gisteren drink ik enkel papjes, water en thee..eh, neen, je hebt het goed gelezen…ook mijn geliefkoosde glazen rosé moet ik ontberen!

Waar ben ik in Godsnaam aan begonnen?

15:29 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

05-03-06

gezellig tafelen!

Zoals elk jaar hadden wij ook dit jaar “een personeelsfeest”.

Ditmaal vonden de festiviteiten plaats in hartje Antwerpen.

Tot grote ergernis van mijn Aalsterse uien van collega’s!

Het begon, zoals altijd, uiterst rustig en  gemoedelijk! 

De één begroette de ander, uiterst uitbundig.

De ander de één ietwat gereserveerder.

Logisch want het was nog maar het begin van de avond en de één kan er(en het was ECHTE champagne!) minder goed tegen dan de ander (in dit geval dan toch).

Het was een uiterst exclusief restaurant…

Een restaurant dat speciaal voor onzen Big Boss zijn deuren opende tijdens het weekend.

Wat zeg ik? Hij opende niet alleen zijn eetzaal, ook zijn boven- ook zijn kelderverdieping.

Wij zaten dus verspreid. Wij, ttz “Zijn kudde”

Ik bevond me tussen de schapen in de kelder!

Uiterst gezellig!

Ik zat met mijn lieve collega en een ander gehuwd koppel aan een tafeltje van vier!!

Luister nu even..

Recht over mij zat een (weliswaar, mooie) man (of zeg ik “ram”?) die het niet laten kon tijdens de sushi, de consommé van tomaten met verse koriander en de ravioli met ricotta en groene kruiden, open en bloot toe te geven dat ie in het verleden meerdere malen “achter zijne pik had gelopen”, maar dat ie zijn vrouwke ( toevallig, de uiterst charmante, doch gefrustreerde ooi naast hem en schuin tegenover mij gezeten ) nooit nadeel heeft berokkend!

De overspelige ram:“Ah, ja!  Financiëel komt zij immers niks te kort!  Zij heeft alles wat haar hartje begeert.  Dito voor de kinderen”

Het onschuldige schaap (ik, dus!) : ”Tja, maar ik vraag  me af...!!?”

Ik kreeg geen kans mijn zin te vervolledigen.(Gelukkig maar..ik zit niet bepaald graag in een beerput te roeren!!!  Zeker niet aan tafel!)

De betreffende ooi genoot ervan de “overspelige” telkens de mond te snoeren met een sneer van jewelste..

Mijn collega’s knieën en de mijne hebben regelmatig gekopt naar elkaar…. Weliswaar zonder bal!

En  die drie voorgerechten hebben mij uiterst goed gesmaakt!!!

Tijdens het hoofdgerecht (lamsvlees met knolserpurée, voor diegenen onder jullie die dit willen weten.en de anderen ook!.) had mijn lieve collega een luisterend oor gevonden bij het bedrogen ooi..want ook zij zat in dezelfde mest!

Ik zag het niet zozeer meer zitten om de warme belevenissen van hete bok te aanhoren , dus zat er voor mij niks anders op dan  hem de bek toe te schroeven met mijn groot stuk lamsvlees(echt geen spek voor mijn bek!!)

Terwijl ie daar als een volwaardig kannibaal zat te knoeften, genoot ik van een lekker glas rode wijn en het zicht op andere tafels…

Doch, dit gezegd zijnde..het was daarna nog keiplezant met goede muziek uit de oude doos, lekkere jupekes, en een zalige nacht!!

Volgend jaar zal ’t niet waar zijn!

Ehm , met die oversekste bok aan tafel, bedoel ik!

 

21:02 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |