19-03-06

weer een uitdaging!

Het is koud en guur buiten. Lusteloos hijs ik me recht en gooi twee nieuwe houtblokken op het vuur. Verveeld plof ik me terug neer in de sofa en zak langzaam onderuit totdat mijn in wollen sokken gehulde voeten mijn lage salontafel beroeren. Ik staar enige tijd verveeld voor me uit. Eén van mijn trouwe viervoeters komt me bezorgd een lik geven, waarop ik haar verstrooid een aaitje geef.  Troostend komt ze in mijn nek liggen, terwijl haar speelkameraad, die lekker lag te soezen aan de andere kant van de zetel, het hoofd ietwat schuin optilt om het daarna met een diepe zucht terug neer te vleien op haar voorpoten.

Verveeld grijp ik terug naar mijn boek en begin voor de vierde maal aan dezelfde alinea.   Wederom protesteert mijn maag met een klotsend geluid, waarna twee paar oren recht veren.

Aspe kan me niet bekoren vandaag.

Maar daar zie, in de hoek daar!  Daar staat een kast!  Een pracht van een kast! Mijn lievelingskast!  Ik weet dat, wanneer ik het deurtje opendoe, ik verkocht ben!

Niet doen dus..lees nu eens verder! …

Vol moed besluit ik eerst een glas water te halen én een tas thee én een lat sportlife of twee!

Ik begeef me naar de keuken, waar op het aanrecht een oubollige glazen snoepdoos me staat te versieren. Op de tafel staat een andere doorzichtige bokaal met kleine zure smoelentrekkers.

Nonchalant trek ik mijn neus op en open de frigo….waarop ik ze prompt toegooi! Ik heb daar niks verloren  want mijn fles water staat steeds stand-by. De koude, naar niks smakende vloeistof doet me bijna braken..het lijkt of die me wil verdrinken!!  Warme thee dan maar..en een kauwgumtablet of vier…

Nu kan ik ertegen, al is het voor even.  Ik zwier het boek waar ik het gedacht heb en begin de kasten op te ruimen..alle kasten, behalve die ene!

Welnu, stoppen met roken is één!  Bijkomen is twee!  Wat rest je dan?  Sinds gisteren drink ik enkel papjes, water en thee..eh, neen, je hebt het goed gelezen…ook mijn geliefkoosde glazen rosé moet ik ontberen!

Waar ben ik in Godsnaam aan begonnen?

15:29 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Hop Chinezeke ! Je bent al zo ver !

En die rosé dat komt terug ! Echt waar !

Gepost door: ms | 19-03-06

hmmm ja, we doen het onszelf uiteindelijk wel zelf aan hé ;o)

Gepost door: Anne | 19-03-06

Robin , Febe en ik zijn fier op ons omi! Dat is karakter hebben.

Gepost door: Eva | 19-03-06

Geef die rosé dan maar aan mij !

;-)

Gepost door: Lazy | 20-03-06

beretrots... dit is pas een blog van een vrouwke met karakter en b.... aan haar lijf!
Sjiek!
Die kilo's gaan er nadien wel af !
en trouwens een paar pondjes meer is daarom ook niet lelijk:-)

Gepost door: zuchtje | 20-03-06

Amai ! Gij geeft er nogal eens een lap op, Chinezeke!
Ik zou zeggen: doe zo voort en als ge energie teveel hebt, mag je hier ook altijd eens een paar kasten komen opruimen, zene !
Groetjes

Gepost door: Anneke | 20-03-06

hoedje af voor jou! zo streng voor jezelf, wil je niet teveel ineens...
toch bewonder ik je moed en doorzettingsvermogen.
het zal lukken, je bent heel goed op weg!
groetjes

Gepost door: loretta | 20-03-06

't Is te zeggen Gij hebt nogal wilskracht. Kunt ge daar nie wa van naar hier opsturen. Mijn wilskracht is op het moment -10. Dus de chocolate is nergens veilig. Man, man.
Maar wel knap hoor. Volhouden Chinezeke !

Gepost door: Crisje | 20-03-06

***** Bedankt allemaal voor de steun het het gestoef!!
Ik zing maar verder:"We zullen doorgaan...."

Gepost door: chinezeke | 22-03-06

Hallo Chinezeke Begrijp ik dat je en gestopt bent met roken en wil afvallen?? Ikzelf wil ook een paar kilo's kwijt maar ga niet erg streng op dieet want dan wordt eten een obsessie voor mij. Ik probeer minder te eten, snoepen helemaal niet, alleen zo af en toe iets lekkers en sporten natuurlijk.
Moet lukken hoor want ik wil wel in de bikini deze zomer.
Fijne dag nog en geniet van de heerlijke zon.
lieve groet.

Gepost door: purplerose | 23-03-06

heksentoeren Chapeau..Vind het super van je dat je gestopt bent met roken..En dat je de moed hebt om ondanks je onwenningsverschijnselen dan nog eens jezelf te berispen door te gaan diëten.. Lijkt me een serieuze uitdaging..

Anyway, Het is heel gemakeklijk om bij te komen, maar om af te vallen moet je toch heel wat doorzettingsvermogen hebben..
Ik ben ondertussen 7 maand bezig en blijf streven naar nog anderhalf kilootje meer.. Wel spijtig dat ik ondervonden heb dat ik dus bijna obsessief met mijn egwicht en voeding moet bezig zijn om het allemaal onder controle te houden. Die erfelijke aanleg hè..Verommde!

Ik wens je dus alle succes toe.

Gepost door: Little Witch | 23-03-06

De commentaren zijn gesloten.