28-12-05

 

 

08:20 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-12-05

Vrolijke Kerst

Voor al mijn virtuele vrienden....een BEESTIG 2006!

23:42 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-12-05

Recht van antwoord!

Ik weet niet wie van jullie Coltrui's "nachtelijk vertier" (http://www.zinloos.be/phpBB2/viewtopic.php?t=216) gelezen heeft. Even mijn weerwoord. Ook een Chinees heeft daar recht op en heeft daar zelfs geen Goedele voor nodig! Ergens las ik een reactie van Anw die medelijden had met zijn Monchichi. Welnu, Anw, ik kan je geruststellen. Deze lag namelijk vrolijk te duimen naast zijn kopkussen. Het was echter een keiharde chocotoff waarop ie zijn mooie witte melktandjes botvierde. Terwijl vader en moeder zaten te genieten van een aflevering van Bonanza, stuurde kleine Coltrui zijn tweeënhalfjarig-jongere broertje benedenwaarts... "Kom niet terug zonder je pollen vol chocotoffs! Anders speel ik met jou morgen geen tikkertje!" Welnu, dat kleinere broertje klom de trappen af richting snoepkast. Deze snoepkast kreunde zoals in het sprookje van Hans en Grietje "Wie knabbelt er aan m'n huisje?", maar dan in modernere versie. De deuren van hun heiligdom kraakten en piepten... Zoontje twee moet doodsangsten doorstaan hebben om zijn grote broer te behagen... Doch het plezier en het genot achteraf in bed zal wel veel goedgemaakt hebben... Hierbij bedoel ik uiteraard de chocola en caramel.
 
Nu dan, pyama met beren?! Volgens mij waren het de smurfen en waande hij zich koning smurf.
Toen de "val" plaatsvond, stond hij op de gang met een honkbalbat. Eenmaal ie bemerkte dat het zijn moedertje was dat onderaan de trap lag te kermen, trok ie zich teleurgesteld terug in zijn nestje vol chocotoffpapiertjes... Weer geen held vandaag! Morgen misschien?


23:50 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-12-05

Op de Kerstmarkt!

Terwijl ik gelukzalig van mijn jenevertje zat te nippen, sloeg ik achteloos een koppel gade.  Een doorsnee koppel, zo leek me.  Hij aarzelend: “ Deze?”  Zij prompt : “ Te klein, daar krijg ik al m’n ballekes nooit in!” Hij durfde: “ Waarom koopt ge er ook zoveel?”   Ik begon het ietwat interessant te vinden en wenkte de vrolijke Kerstman, teneinde mijn klein, luttel glaasje nog eens te vullen….Ik volgde hen, weliswaar vanop mijn krukje.  “En deze?” Zij kordaat : “Die heeft een lelijke deuk achteraan, zie je dat dan niet…daar rechts!!” Hij schokschouderde; “ Dan draaien we hem toch gewoon?”  Zij hief argeloos de schouders die vertelden dat ie weer eens begon te zeveren.  Enkele bomen verder - voor hem -  en enkele borrels verder – voor mij – hoorde ik hem mompelen : “Deze dan?” Doch zijn illusie werd onmiddellijk de grond ingeboord met: “ Die heeft geen mooie top!  Waar zet ik mijn mooie piek dan?” Die jenevertjes deden hun werk en mijn fantasie sloeg op hol!!!  Ik zag direct waar die piek staan mocht! Terwijl ik gniffelend op mijn stoeltje zat te dromen werd mijn visioen even doorprikt!”Hier zie! Kijk hier is em, mijn droomboom!” kakelde ze. Ik, benieuwd zoals het een vrouwtje past, keek door mijn spleetjes..en ja, ik zag het, een doodgewone boom, met deuken,links EN rechts, zonder top en afhangende takken!!! Tevreden keerden ze huiswaarts..Dedju, mijn acteurs waren “verschwoenden”

Na nog een borreltje of twee sloeg mijn fantasie op hol!  Ik zag ze zitten, thuis, elkeen op zijn derrière..hij in ’t noorden, zij in ’t zuiden van een ellenlange living.  Tussen hen beide een wirwar van draden en lampionnen.  Urenlang hebben ze zitten sakkeren om het begin en het einde te vinden…Tot “Le moment suprëme!” Living totaal gedoofd en “boom aan!”Ramp oh, ramp!  Die boom gaf evenveel licht als hun scheten in de duisternis!

Naarstig zochten zij naar de dader.  Uiteindelijk omwikkelde zij haar prachtboom in al dat fraais…Totdat hij roept: “Te weinig licht van boven en teveel van onder!!” Zij brult : “ Er zijn te weinig takken van boven!” Waarop hij haar toesnauwt : “ Jij hebt hem gekozen, hé!” Het gekibbel draait uit op een fikse ruzie….”Kerstmis!”  “ Vrede op Aard!” zeggen ze…

Voor mij nog een jeneverke, alstublieeeeef!!!


21:08 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

04-12-05

hopeloos

Zoals jullie misschien al weten geef ik zo’n drietal dagen in de week de kunst van de Franse taal aan twee kindjes van een lieve collega. Uiteraard zijn de “kindjes” ook lief en gedwee..althans dat laatste enkel in den beginne!  Momenteel komen ze liever “gescheiden”, apart dus.  Het meisje is clever, doch oerlui.  De jongen is gedreven, maar …kan moeilijker mee. Toen we aan het hoofdstuk II zaten, leerden we woorden als rond, ronde. Allesbehalve moeilijk dus en de les zou blijkbaar vlot verlopen, dacht ik.  Onze Roestie , een overbejaarde kater, een ware leermeester in het spinnen, lag onder de tafel!  De jongen werd afgeleid door het lawaai (ik kan jullie verzekeren dat deze kater abnormaal gelukkig schijnt!)..en vroeg: “Wat hoor ik nu?” Waarop ik verstrooid antwoordde :”Het is onze Rosse maar die ligt te spinnen, horen jullie dat niet ronron

Wat later vroeg ik hem het woord “rond” te vertalen, waarop ie” ronron “ begon te scanderen. Gedaan met de les..ze kwamen er niet meer uit! Gegiechel en gekwetter..met twee snoepjes stuurde ik hen huiswaarts..zij huppelden vrolijk huiswaarts, ik daarentegen strompelde teleurgesteld mijn sofa in.  Ik was zelfs niet tot het einde van de les geraakt.

Doch dit was niet zo erg.  Gisteren kreeg ik het jongetje over de vloer en alles wat ie vorige week zo goed kende bleek verdwenen!! Jij werd plots vertaald als wij en jullie werd zij!

Bovendien waren er nieuwe woordjes zoals jaune, gentil en méchant..Het kostte me welgeteld drie kwartier om de woordjes aan te leren (over het kunnen schrijven van de woordjes wil ik het effe liever niet hebben!!) Het lijkt of Pater Damiaan* terug onder ons is! (* lees Mislukte Moeder, allé, als het jullie interesseert tenminste!)Mijn God, waar ben ik mee bezig?

19:28 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |