12-12-05

Op de Kerstmarkt!

Terwijl ik gelukzalig van mijn jenevertje zat te nippen, sloeg ik achteloos een koppel gade.  Een doorsnee koppel, zo leek me.  Hij aarzelend: “ Deze?”  Zij prompt : “ Te klein, daar krijg ik al m’n ballekes nooit in!” Hij durfde: “ Waarom koopt ge er ook zoveel?”   Ik begon het ietwat interessant te vinden en wenkte de vrolijke Kerstman, teneinde mijn klein, luttel glaasje nog eens te vullen….Ik volgde hen, weliswaar vanop mijn krukje.  “En deze?” Zij kordaat : “Die heeft een lelijke deuk achteraan, zie je dat dan niet…daar rechts!!” Hij schokschouderde; “ Dan draaien we hem toch gewoon?”  Zij hief argeloos de schouders die vertelden dat ie weer eens begon te zeveren.  Enkele bomen verder - voor hem -  en enkele borrels verder – voor mij – hoorde ik hem mompelen : “Deze dan?” Doch zijn illusie werd onmiddellijk de grond ingeboord met: “ Die heeft geen mooie top!  Waar zet ik mijn mooie piek dan?” Die jenevertjes deden hun werk en mijn fantasie sloeg op hol!!!  Ik zag direct waar die piek staan mocht! Terwijl ik gniffelend op mijn stoeltje zat te dromen werd mijn visioen even doorprikt!”Hier zie! Kijk hier is em, mijn droomboom!” kakelde ze. Ik, benieuwd zoals het een vrouwtje past, keek door mijn spleetjes..en ja, ik zag het, een doodgewone boom, met deuken,links EN rechts, zonder top en afhangende takken!!! Tevreden keerden ze huiswaarts..Dedju, mijn acteurs waren “verschwoenden”

Na nog een borreltje of twee sloeg mijn fantasie op hol!  Ik zag ze zitten, thuis, elkeen op zijn derrière..hij in ’t noorden, zij in ’t zuiden van een ellenlange living.  Tussen hen beide een wirwar van draden en lampionnen.  Urenlang hebben ze zitten sakkeren om het begin en het einde te vinden…Tot “Le moment suprëme!” Living totaal gedoofd en “boom aan!”Ramp oh, ramp!  Die boom gaf evenveel licht als hun scheten in de duisternis!

Naarstig zochten zij naar de dader.  Uiteindelijk omwikkelde zij haar prachtboom in al dat fraais…Totdat hij roept: “Te weinig licht van boven en teveel van onder!!” Zij brult : “ Er zijn te weinig takken van boven!” Waarop hij haar toesnauwt : “ Jij hebt hem gekozen, hé!” Het gekibbel draait uit op een fikse ruzie….”Kerstmis!”  “ Vrede op Aard!” zeggen ze…

Voor mij nog een jeneverke, alstublieeeeef!!!


21:08 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Mensen kijken ... Die mensen hadden ook beter wat jeneverkes gedronken, dan zouden ze geen deuken meer gezien hebben.

En een teveel aan ballen, dat is op te lossen met één kat.

;-)

Proost ! Drinken we nog een jeneverke.

Gepost door: ms | 12-12-05

ik doe mee scol :)

Gepost door: Anne | 12-12-05

ik ben alleen... Vandaar ik kocht een echte plastieken die is bij wijze van spreken al gegoten in de perfecte kerstboomvorm, en de lampkes hangen er al in.
Echt is natuurlijk mooier en sfeervoller maar tegen wie zou ik moeten brullen als er iets niet in den haak zit ;-)

Gepost door: zuchtje | 13-12-05

* Voor mij ook nog een jeneverke!
Leuk verhaal.

Gepost door: kaatje | 16-12-05

Dat wordt een gezellige kerst denk ik. We nemen er nog één op. Jenever lust ik niet maar een wijntje, heerlijk.
Fijne dag nog.
groet

Gepost door: Purplerose | 18-12-05

Die boom.... is nu toch ook al een tijdje in versierd, niet? ;-)

Gepost door: zuchtje | 19-12-05

De commentaren zijn gesloten.