04-12-05

hopeloos

Zoals jullie misschien al weten geef ik zo’n drietal dagen in de week de kunst van de Franse taal aan twee kindjes van een lieve collega. Uiteraard zijn de “kindjes” ook lief en gedwee..althans dat laatste enkel in den beginne!  Momenteel komen ze liever “gescheiden”, apart dus.  Het meisje is clever, doch oerlui.  De jongen is gedreven, maar …kan moeilijker mee. Toen we aan het hoofdstuk II zaten, leerden we woorden als rond, ronde. Allesbehalve moeilijk dus en de les zou blijkbaar vlot verlopen, dacht ik.  Onze Roestie , een overbejaarde kater, een ware leermeester in het spinnen, lag onder de tafel!  De jongen werd afgeleid door het lawaai (ik kan jullie verzekeren dat deze kater abnormaal gelukkig schijnt!)..en vroeg: “Wat hoor ik nu?” Waarop ik verstrooid antwoordde :”Het is onze Rosse maar die ligt te spinnen, horen jullie dat niet ronron

Wat later vroeg ik hem het woord “rond” te vertalen, waarop ie” ronron “ begon te scanderen. Gedaan met de les..ze kwamen er niet meer uit! Gegiechel en gekwetter..met twee snoepjes stuurde ik hen huiswaarts..zij huppelden vrolijk huiswaarts, ik daarentegen strompelde teleurgesteld mijn sofa in.  Ik was zelfs niet tot het einde van de les geraakt.

Doch dit was niet zo erg.  Gisteren kreeg ik het jongetje over de vloer en alles wat ie vorige week zo goed kende bleek verdwenen!! Jij werd plots vertaald als wij en jullie werd zij!

Bovendien waren er nieuwe woordjes zoals jaune, gentil en méchant..Het kostte me welgeteld drie kwartier om de woordjes aan te leren (over het kunnen schrijven van de woordjes wil ik het effe liever niet hebben!!) Het lijkt of Pater Damiaan* terug onder ons is! (* lees Mislukte Moeder, allé, als het jullie interesseert tenminste!)Mijn God, waar ben ik mee bezig?

19:28 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

vraagje hoe oud zijn die kinderen?

Gepost door: Anne | 04-12-05

tja.. het vijfde leerjaar...en het jongetje moest normaal al in het zesde zitten! Elf en tien, zeker! Waarom??

Gepost door: chinezeke | 04-12-05

chapeau amaai chinezeke, een behoorlijk ingevuld leventje heb je wel.
ook nog docente franse taal! chapeau!

Gepost door: loretta | 06-12-05

Hallo Chinezeke Wat goed van je dat je de kinderen Frans probeert bij te brengen. Soms zal dat inderdaad niet gemakkelijk zijn hè.
Stug volhouden hoor, het komt zeker goed.
Fijne avond,
groet

Gepost door: Purplerose | 07-12-05

. sjee osi aprandre francé van chineezeke. el e tre bjein.

Gepost door: Coltrui | 08-12-05

Ik zou ook nog wel... bijlessen kunnen gebruiken voor Frans, kan ik misschien bij jou komen, maar ik vrees dat je NOG meer geduld zal moeten hebben dan. hihihi

Een heel fijn weekend!!!

Gepost door: Lara | 09-12-05

*** Bij ons werd de vocabulaire er zo ingedrild : we hadden een schriftje opgedeeld in substantieven, adjectieven, werkwoorden etc, en elke keer werden daar de nieuwe woordjes bijgeschreven. Vervolgens moesten we iedere avond in ons kladschrift al die woordjes schrijven...allemaal...elke dag. En dat werd streng gecontroleerd. Is denk ik enige manier om echt vocabulaire te leren..herhalen, herhalen, herhalen.

Gepost door: Crisje | 09-12-05

O ja ik heb je bericht over dierenliefde met veel plezier gelezen...

Gepost door: Crisje | 09-12-05

Misschien kan je hier eens langskomen? Ons H'ske kan ook nog wat hulp gebruiken en van u aanvaardt hij misschien meer dan van zijn moeder????

Gepost door: Anneke | 09-12-05

De commentaren zijn gesloten.