28-11-05

een belevenis

Merksem, dinsdagavond, 22.11.2005!

Bevend en bibberend stond ik aan de ingang van het Sportpaleis.  Het was inderdaad berekoud, doch dat had er geen reet mee te maken!  Het waren mijn tickets die me zorgen baarden.  Ik had ze een luttele zes maanden geleden besteld en ontvangen!  Vandaar dat ze enigszins wat koffie- en (vooral!) wijnvlekken vertoonden. Ook waren ze prettig versierd met tekeninkjes van vliegtuigjes, poesjes en allerhande sterretjes (ik kan toch niet elke dag kleine Coltruis pollekes vastbinden he!) en dat mijn twee speelse teven ze ook eens tussen hun bijters hadden gehad, spreekt voor zichzelf! Toch bekroop me een oervervelend gevoel van schaamte en angst!  Stel je voor dat ik beschuldigd zou worden van diefstal, of erger nog van fraude door de aankoop van kaarten op de zwarte markt! Allesbehalve fraaie taferelen speelden zich af in mijn hersentrommel.  Een schandpaal, boeien, stro, kaalkoppen, joelende lui.. “ Kaartjes aub!?” Oef, gered van de brandstapel! Opgelucht en bedaard overhandigde ik mijn tickets, weliswaar ondersteboven, aan de vriendelijke jongeman!

Eén minuutje later, werd ik meegezogen tussen het geroezemoes van honderden mensen, jong en oud, rijk en arm. Het is aandoenlijk, zoveel verschillende mensen met toch minstens éénzelfde passie nl. Aznavour. We nipten aan onze schandaligdure drankjes uit goedkope plastieke bekertjes, kochten een prachtig uitziend  programmaboekje, om daarna onze zitplaatsen op te zoeken. 

Eénmaal gezeten, schoof ik lekker onderuit om “den boel af te kijken”.Mijn rechteroor kreeg een seconde of twee een stuiptrekking.  Ik gluurde naar mijn halve trouwboek, die me gelijktijdig een nieuwsgierige blik schonk onder twee opgeheven wenkbrauwen.  Geen tel later, weer dat rare geluid..”Twee!” fluisterde m’n echtgenoot. Achter ons zat blijkbaar iemand  met zijn snuit vol slijm, doch tot ons afgrijzen, zonder snotvod!

Even werd ik afgeleid door een zwaaiende man, getooid met lichte strohoed, waaronder een breedlachende mond, vol met schitterende,  witte, alsmede valse tanden …Even dacht ik dat ik op de verkeerde plaats en het verkeerde moment beland was.  Het zou wel degelijk mijn eigen schuld geweest zijn, gezien mijn onleesbare ingangskaarten…

Doch, daar waren de Hollanders onder ons weer.”Eddy! Eddy! Eddy!” scandeerden ze….Het was Eddy Wally begot!!! Verstaat die dan de franse taal? Wat komt die eikel hier doen?

Ondertussen zat mijn venteke aan “16!”  “Dat gaat toch niet de hele avond duren?  Tegen dat we naar huis gaan zitten we aan 1200!”

Het vieze geknor achter ons begon me nu ook op de heupen te werken. Ik zou “ik” niet zijn moest ik niet zo nieuwsgierig zijn.  Argeloos draaide ik me om, bekeek nauwlettend ietwat in de verte, om uiteindelijk mijn blik te kunnen laten rusten op dat varken achter mij! Het zicht was echter aandoenlijk.  Een oude grijsaard met lange baard – hij had blijkbaar voor de gelegenheid z’n smurfen thuisgelaten – zat daar glimlachend hand in hand met zijn langgetande vrouwtje..het was een beestig koppeltje!

De lichtten doofden…Mijn poep schoof naar voren op een klein halfrondje..één van de Jannekes  (denk ik toch?) kwam ons medelen dat we eerst konden genieten van het Philharmonisch Orkest onder leiding van “sla me dood!” met talrijke tunes van C.A., vervolgens kregen we een (weeral superdure) pauze van een 20-tal minuutjes, pas daarna zouden we te zien en te horen krijgen waarvoor we gekomen waren!

Niet geklaagd.  We hebben genoten van de  muziekkwis, waarbij mijn vent en ik twee juiste deuntjes geraden hadden van de 10!!  Ik weet niet zeker of de fout geheel bij ons lag, doch het gerochel van onzen Abraham viel er geheel bij in het niet!  En dat was goed!  Daarna een lekkere pint  en dan…”Le Moment Suprême!”

Mijn God, wat heeft die man een stem!! Mijn God, wat een mooi mens!!

  


16:11 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-11-05

een heerlijke wandeling!

Wandelen, leuk, niet? Hoewel, dat wandelen kan soms raar verlopen!

 Zondag ben ik dus wezen promeneren met mijn twee prachtige beesten!  En natuurlijk, zij met mij!  Ik werd, zoals het de gewoonte is, voortgetrokken aan een ketting, die op haar beurt uitmondde in een ware delta, met links Bolo – de slimme witte – en rechts, Zara – de domme zwarte.  In de dierenwereld is het blijkbaar andersom dan in onze meidenwereld! (grapje hoor!)  Het hoeft geen woorden dat de veeltallige bomen dik in onze weg stonden!  Terwijl de één rechts een molshoop eens van dichterbij wou besnuffelen, spurtte de ander naar links om een blijkbaar verse, doch voor mij onzichtbare, verse plas te overspoelen. In het midden een dikke eik!  Met alle gevolgen vandien!  Eén boom ontworteld en mijn rechter bot, inclusief rechter-, of was het nu mijn linkerbeen ?- ontwricht. Geen hond die zich om mij bekommerde! Strompelend kroop ik recht maar de zwaartekracht beval me een nieuwe duik te nemen, ditmaal op mijn buik! Mijn acrobatie liet beide dames koud, er waren prettiger geuren, nietwaar? Tot overmaat van ramp bespeurde ik een grote bruine vlek op mijn lieftallige kont!  Niet geklaagd, het bleken enkele rottende eikenbladeren, die zich lekker schenen te voelen op mijn warme jas. Na wat gespartel veerde ik recht, hoewel recht was nu niet bepaald het juiste woord.  Laat ons zeggen overeind! Ik maande de meisjes aan tot rust en wonderwel kwamen ze, weliswaar ontgoocheld, op me toe geslopen.  Hinkend zette ik mijn weg verder!  Ditmaal hield ik de ketting korter, mij zouden ze niet meer liggen hebben!  Tien heerlijke struiken en ettelijke boomstronken verder, bemerkte ik twee zwarte op hoge poten zwabberende doggen. Mijn domme zwarte, oren gespitst en staart in kwispelaanslag, maakte zich klein en ging plat op de grond, de slimme witte bleef behoedzaam staan naast mijn kromme been! Wie laat er nu in Godsnaam zo’n twee bullebakken loslopen?  Ik trok aan de leiband, zodat Bolo ergens hing te bengelen ter hoogte van mijn welgevormde boezem, doch Zara bleef aan de grond genageld!  Eén van die fenominale dragonders bespeurde mijn klein zwart grut en kwam aangestormd! Hoeft niet gezegd dat zijne maat niet talmde om mee aan te rukken!  Ditmaal was ik het die dringend een plasje moest.  Mijn muts deinde voorover, mijn sjaal hing op een plaats waar die helemaal niet hoefde te hangen, maar dat deerde niet, ik voelde de kou niet! Eén klein bevrijdend fluitje deed de twee sloebers staande houden. Mijne lomperik begreep er niks meer van: Allé, waar blijven jullie nu?  Ik heb een heerlijke geur en wil jullie best ook eens besnuffelen! Jullie durven niet, hé? Labbekakkers!  Waarop ze me vragend aankeek!

De trotse bezitter van die twee stinkdure dieren excuseerde zich en keek glimlachend - doch bespeurde ik daar niks van minachting?- naar mijn kleine wezentjes! Oh, het is niks, Mijnheer, ik was er wel gerust in!  loog ik, terwijl ik Bolo vlug op de grond plofte en haar witte angsthaartjes van mijn zwarte jas poogde te wrijven.

Het hoeft niet vermeld zeker dat ik de eerst volgende uitgang van het bos ben uitgemankt!13:55 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-11-05

steun.

Effe iets komen vragen. Coltrui, één van mijn telgen , werd genomineerd in Clickx Magazine voor de” site van het jaar” , categorie “Blogsites”.

Willen jullie eens een efforke doen ?  Het is simpel hoor..je hoeft enkel naar http://www.sitevanhetjaar.be/ te gaan en te stemmen.Op de eerste pagina vink je eerst 3 bolletjes aan ( een 1ste, 2de en 3de plaats), vervolgens kun je de tweede pagina gewoon negeren en op de derde pagina op nr 50, onderaan het blad staat “Hopeloos” (ik kan er ook niet aan doen!), en DAT is em! Liefst het eerste bolletje aanduiden hé, daarna kies je nog een nr 2 en 3….Wie doet er mee???

Ik reken op jullie hé !


09:30 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-11-05

kiekenkot

Vanavond stond "Kip" op het menu. Nu heet dat H5N1! 'T ja de tijden veranderen. Waar is den tijd van "Het Kiekenkot"? Een zalige tent in één van de zijstraten (de Kaasrui?) van de Grote Markt van Antwerpen. Zij opende de deuren om 18.00 u en sloot ze omstreeks 06.00u.. Het was HET etablissement waar je iedereen tegen kwam na een avondje stappen. Het hoeft niet gezegd dat ieder die daar binnen stapte, scheef binnenkwam. Doch, bij de ingang maakte de aanblik van die lekkerrre brrruingegrrraden kippetjes aan 't spit veel goed.
Je kon ze verorberen op alle mogelijke wijzen.."uit de poot", "à la nature", met sausje zus en zo..!Mijn favoriet was "kip natuur met groene sla en vinaigrette, vergezeld met goudbrrruine frrrietjes"
Het kikkerde je op, zodat je terug trek had in een lekker rood wijntje! Er werd geknabbeld en getatterd in een donkere oergezellige sfeer met ettelijke brandende kaarsjes.Ik ben er zeker van dat Asterix en Obelix er graag hadden bijgeweest moest het everzwijn geweest zijn.....
Moe en voldaan trokken wij huiswaarts, hoewel, van een huis was toen nog geen sprake, laat ons zeggen "NEST"waarts, om lekker in te dommelen en verder te dromen van onze heerlijke avond!


23:24 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

08-11-05

afgeleid

Verdorie..hoe is het mogelijk! De laatste tijd zit ik meer te lezen dan te schrijven..ik lees mijn favoriete blogjes..bekijk de reacties..de leuke reacties dwingen me naar hun blogje..en op het eind van het verhaal vergeet ik mijn eigen blogje.  Wat mij opvalt..er zijn zo van die bloggers die drie tot viermaal daags zitten te schrijven!! Weet wel, het zijn geen hele verhalen, doch zij schrijven over hun doen en laten..geheel normaal.  Over hun belevenissen, hun emoties…Er zijn er zelfs bij die wel echt ver gaan. Zover durf ik niet te gaan.  Ik wil hier echter wel effie kwijt dat mijn zoon nr 2 ook papa gaat worden!!! Daar ga ik dan..toekomstige omi van drie kleine pagadders…


23:29 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-11-05

wirwar

Het is raar! Gisteren scheen voor mij een doordeweekse dinsdag, wat een maandag bleek te zijn.  Vandaag een zalige zondag wat en dinsdag moet voorstellen.  Morgen zal het een maandag schijnen, doch zal het een woensdag zijn! Help, de vuilbakken moeten buiten...
Om te zwijgen van dat uurverschil..waar ben ik in Godsnaam terecht gekomen???

21:55 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |