28-11-05

een belevenis

Merksem, dinsdagavond, 22.11.2005!

Bevend en bibberend stond ik aan de ingang van het Sportpaleis.  Het was inderdaad berekoud, doch dat had er geen reet mee te maken!  Het waren mijn tickets die me zorgen baarden.  Ik had ze een luttele zes maanden geleden besteld en ontvangen!  Vandaar dat ze enigszins wat koffie- en (vooral!) wijnvlekken vertoonden. Ook waren ze prettig versierd met tekeninkjes van vliegtuigjes, poesjes en allerhande sterretjes (ik kan toch niet elke dag kleine Coltruis pollekes vastbinden he!) en dat mijn twee speelse teven ze ook eens tussen hun bijters hadden gehad, spreekt voor zichzelf! Toch bekroop me een oervervelend gevoel van schaamte en angst!  Stel je voor dat ik beschuldigd zou worden van diefstal, of erger nog van fraude door de aankoop van kaarten op de zwarte markt! Allesbehalve fraaie taferelen speelden zich af in mijn hersentrommel.  Een schandpaal, boeien, stro, kaalkoppen, joelende lui.. “ Kaartjes aub!?” Oef, gered van de brandstapel! Opgelucht en bedaard overhandigde ik mijn tickets, weliswaar ondersteboven, aan de vriendelijke jongeman!

Eén minuutje later, werd ik meegezogen tussen het geroezemoes van honderden mensen, jong en oud, rijk en arm. Het is aandoenlijk, zoveel verschillende mensen met toch minstens éénzelfde passie nl. Aznavour. We nipten aan onze schandaligdure drankjes uit goedkope plastieke bekertjes, kochten een prachtig uitziend  programmaboekje, om daarna onze zitplaatsen op te zoeken. 

Eénmaal gezeten, schoof ik lekker onderuit om “den boel af te kijken”.Mijn rechteroor kreeg een seconde of twee een stuiptrekking.  Ik gluurde naar mijn halve trouwboek, die me gelijktijdig een nieuwsgierige blik schonk onder twee opgeheven wenkbrauwen.  Geen tel later, weer dat rare geluid..”Twee!” fluisterde m’n echtgenoot. Achter ons zat blijkbaar iemand  met zijn snuit vol slijm, doch tot ons afgrijzen, zonder snotvod!

Even werd ik afgeleid door een zwaaiende man, getooid met lichte strohoed, waaronder een breedlachende mond, vol met schitterende,  witte, alsmede valse tanden …Even dacht ik dat ik op de verkeerde plaats en het verkeerde moment beland was.  Het zou wel degelijk mijn eigen schuld geweest zijn, gezien mijn onleesbare ingangskaarten…

Doch, daar waren de Hollanders onder ons weer.”Eddy! Eddy! Eddy!” scandeerden ze….Het was Eddy Wally begot!!! Verstaat die dan de franse taal? Wat komt die eikel hier doen?

Ondertussen zat mijn venteke aan “16!”  “Dat gaat toch niet de hele avond duren?  Tegen dat we naar huis gaan zitten we aan 1200!”

Het vieze geknor achter ons begon me nu ook op de heupen te werken. Ik zou “ik” niet zijn moest ik niet zo nieuwsgierig zijn.  Argeloos draaide ik me om, bekeek nauwlettend ietwat in de verte, om uiteindelijk mijn blik te kunnen laten rusten op dat varken achter mij! Het zicht was echter aandoenlijk.  Een oude grijsaard met lange baard – hij had blijkbaar voor de gelegenheid z’n smurfen thuisgelaten – zat daar glimlachend hand in hand met zijn langgetande vrouwtje..het was een beestig koppeltje!

De lichtten doofden…Mijn poep schoof naar voren op een klein halfrondje..één van de Jannekes  (denk ik toch?) kwam ons medelen dat we eerst konden genieten van het Philharmonisch Orkest onder leiding van “sla me dood!” met talrijke tunes van C.A., vervolgens kregen we een (weeral superdure) pauze van een 20-tal minuutjes, pas daarna zouden we te zien en te horen krijgen waarvoor we gekomen waren!

Niet geklaagd.  We hebben genoten van de  muziekkwis, waarbij mijn vent en ik twee juiste deuntjes geraden hadden van de 10!!  Ik weet niet zeker of de fout geheel bij ons lag, doch het gerochel van onzen Abraham viel er geheel bij in het niet!  En dat was goed!  Daarna een lekkere pint  en dan…”Le Moment Suprême!”

Mijn God, wat heeft die man een stem!! Mijn God, wat een mooi mens!!

  


16:11 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Met jou... valt volgens mij altijd wat te beleven. hihihi

Gepost door: Lara | 28-11-05

Snurften en geen snotvod? Allez ghebt sjans gehad dattem zijn valst gebit nie in uwe nek gekatapulteerd heeft.

Gepost door: koninkske | 01-12-05

Hahaha Dit klinkt als een geweldige avond. Vind jij die Eddy Wally ook zo'n creep. Mijn haren gaan overeind staan als ik hem op de tv hoor praten of zingen.
Haha, dat vader Abraham er ook was. Gelukkig kreeg je ook nog waar je voor gekomen was.
Fijn weekend toegewenst.
groet

Gepost door: Purplerose | 02-12-05

De commentaren zijn gesloten.