12-11-05

kiekenkot

Vanavond stond "Kip" op het menu. Nu heet dat H5N1! 'T ja de tijden veranderen. Waar is den tijd van "Het Kiekenkot"? Een zalige tent in één van de zijstraten (de Kaasrui?) van de Grote Markt van Antwerpen. Zij opende de deuren om 18.00 u en sloot ze omstreeks 06.00u.. Het was HET etablissement waar je iedereen tegen kwam na een avondje stappen. Het hoeft niet gezegd dat ieder die daar binnen stapte, scheef binnenkwam. Doch, bij de ingang maakte de aanblik van die lekkerrre brrruingegrrraden kippetjes aan 't spit veel goed.
Je kon ze verorberen op alle mogelijke wijzen.."uit de poot", "à la nature", met sausje zus en zo..!Mijn favoriet was "kip natuur met groene sla en vinaigrette, vergezeld met goudbrrruine frrrietjes"
Het kikkerde je op, zodat je terug trek had in een lekker rood wijntje! Er werd geknabbeld en getatterd in een donkere oergezellige sfeer met ettelijke brandende kaarsjes.Ik ben er zeker van dat Asterix en Obelix er graag hadden bijgeweest moest het everzwijn geweest zijn.....
Moe en voldaan trokken wij huiswaarts, hoewel, van een huis was toen nog geen sprake, laat ons zeggen "NEST"waarts, om lekker in te dommelen en verder te dromen van onze heerlijke avond!


23:24 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Kippenvelletjes Hallo Chinezeke,
In Leuven was er indertijd een vergelijkbaar "Kiekenkot".
Ik heb er kippenvelherinneringen aan, maar die vertel ik bij gelegenheid wel eens op mijn kersverse weblog.
Groetjes

Gepost door: loretta rose | 13-11-05

Dat kiekenkot Daar hadden ze idd heel goei kip .... hmmm smelt .. zo lang geleden, alhoewel een 7 tal jaar geleden was dat daar toch nog niet?
twas toen ik nog in de boerentoren werkte en wij met de collega's een avondje gingen stappen en idd lekkere gebraden kip met frietjes .. hmmm Het water komt me in de mond

Gepost door: Torill | 14-11-05

nee, nee, Torill.. ik denk dat jij het over een ander kiekenkot moet hebben, daar de "mijne" zeker al 30 jaar geleden bestond..
Ap.ben jij diezelfde Torill van vorig jaar???? Btw, mooie baby en peuter hoor..zo'n zwarte kijkertjes!!

Gepost door: chinezeke | 14-11-05

Hmmm 't kiekenkot: dat roept herinneringen op en ja goei kiek hadden ze daar ! Bestaat dat nog trouwens? 't is eeuwen geleden dat ik daar nog in de buurt ben geweest en dan te zeggen dat ik vroeger elken dag in 't stad zat....

Gepost door: Annneke | 14-11-05

@Anneke ik zou het begot niet weten of het nog bestaat..waarschijnlijk wel, het was een goeddraaiende zaak..hoewel, de klanten zullen niet meer dezelfde zijn..dus er zal mss wat minder ambiance zijn..;-)
Btw, waar ben jij feitelijk woonachtig?

Gepost door: chinezeke | 14-11-05

Kotje Jaja da kiekenkot in A'pen
langs de andere kant van't kleine steegje is nog steeds die pizzeria maar da kiekenkot is volgens mij allang toe .. jammer maar ik denk dat ze toe gegaan zijn ten tijden van de eerste dioxine crisis.
En als je met je rug naar de grote markt stond voor't kiekenkot en ja gaat naar links dan kom je voorbij de bilbo de cd winkel bij uitstek voor arme studentjes (en ook voor de oudere die geen 25 euro willen uitgeven)

Gepost door: Torill | 14-11-05

Kip op grootmoeders wijze, vol-au-vent, nog lekkerder ...

Gepost door: Bikerke | 14-11-05

hmmm een goe kieken :p

Gepost door: Anne | 15-11-05

Hallo Chinezeke Even bij komen lezen. Ik lust wel kip maar dan moet het goed gebakken zijn. Na een avondje stappen vind ik een ras patatje oorlog niet te versmaden, haha.
Fijne avond nog.
groet

Gepost door: Purplerose | 15-11-05

Ja ja het kiekenkot, het bestaat nog en de kippetjes zijn nog altijd even lekker...zeker nog eens binnenspringen om herrineringen op te halen en een beetje nostalgich te doen...Ik kan het weten, ik kook daar.Het is nooit gesloten geweest hoor mensen....

Gepost door: stefke | 24-10-07

De commentaren zijn gesloten.