03-10-05

champagne à volonté III en einde

Fase 3 nu!  Na die geslaagde tussenstop kwamen we rond 23 u aan op onze volgende receptie.  De helft van de collega’s was reeds foetsjie.  Bij nader inzien had die andere dat beter ook gedaan. Ik zal me nader verklaren.  Aan de inkom kregen we een fruitig aperitiefje met enkele drankbonnetjes in de handen gestopt.  In de verte bemerkte ik enkele gekenden, gezeten – correctie “hangend”- op een stoel!  Ze zaten daar, in een halve kring, voor zich uit te turen. Ze hadden zelfs 2 stoelen gereserveerd voor ons, laatkomers.  Daar mijn glaasje (aperitief, meer fruit dan alcohol!) reeds leeg was, begaf ik me naar den toog en bestelde een cola, voor mijn Bob, een pintje voor mezelf en trok sikkelwaarts.  Mijn collega, aan mijn linkerkant gezeten, had waarschijnlijk enige beweging opgevangen daar ie bruusk zijn hoofd in mijn richting draaide.  Ik keek pal in zijn visachtige blik ( kennen jullie Willy Sommers?)  Ietsje meer nederwaarts aanschouwde ik twee vochtige lippen die in slow motion begonnen te bewegen. Ik had zelfs durven zweren dat er iets van schuim in de linkerkant van zijn mondhoek huisde. “Woa zijde zoelang gepleven?” Bij de “p” van “gepleven” voelde ik nattigheid op mijn neus! Ik verstarde, doch, nuchter zoals steeds, greep ik naar een kleenexje en wreef zo onopvallend mogelijk – jullie moesten mij eens kennen! – mijne fameuze snuiver proper. Ik: “Ben wezen chinezen met Bob! ’T Was lekker en gezellig!  Je had moeten meegaan!” Blijkbaar voelde ie zich aangemoedigd door die woorden, want plots veerde ie recht om me ten dans te vragen.  Alleen, verder dan mijn warme schoot kwam ie niet..op z’n knieën zat ie!  Zijn echtgenote, zo mogelijk nog  meer beschonken, kwam ter hulp. “Wa zedde na allamoal aan’t doen! La Chineesje me rust!”  Terwijl ik, tong uit de mond, hem rechttrok en hem met al de moeite van de wereld terug op zijn stoel zat te hijsen, stond zijn madam terug op de dansvloer..hoewel, die dansvloer leek door haar toedoen meer op een boksring!  Zij botste zowat op iedereen, zelfs op zichzelf. Hijgend vroeg ik hem : “Gaat het een beetje?”  Waarop ie zwalpend zijn rechterpolsje liet zwaaien. Juist,..daar zat ik!  Op de bühne zag ik mijn Bob uitbundig staan shaken samen met een andere vrouwelijk collega , die angstvalig sexy probeerde te dansen. Terwijl ik mijn buurman van links ondersteunde, probeerde ik een gesprekje met mijn buurvrouw van rechts. Ik: “ Hawel, geen zin in een dansje?” Zij: “Ikfdgggggfs gef fluff dddddezaulllld” “Wat zeg je?” “GJk!ueepl nnnmlojk” Oké..ook niks meer mee aan te vangen!

De DJ zal het gemerkt hebben.  Er lag een kei-goeie oldie op de draaiplaat..en de dees was weg, de vloer op. (uiteraard na eerst de nodige steunpilaar gevonden te hebben voor het schuimbakkes!)

Na mijn ”geweldig” optreden begaf ik me, vraag me niet waarom, naar een andere tafel collega’s.  Mijn gat had maar pas de stoel geraakt of één van hen stak zijn arm gespreid uit in mijn richting.  Zijn wijsvinger leek de loop van een revolver! “Weg, gij! Maak dat je weg bent!  Weg, of ik doe je iets!”  Verbaasd bekeek ik de andere tafelgenoten.  De ene knipoogde, de andere trok z’n wenkbrauwen op!  Shit, dit was verborgen camera of zo..!!?? Hij stormde de tent uit en dan pas kreeg ik de nodige commentaren..”Hij is bezopen!” “Hij wil naar huis!” “Niks persoonlijk..hij heeft hier al 5 glazen stukgegooid!” “Prachtig!” opperde ik. “Wat heb ik daar mee te maken?  Ik drink ook graag een glas of tien…doch, er zijn grenzen!”  Mijn Bob kwam me bezweet tegemoet…”Wij zijn er ook maar eens mee weg, zeker?”

Chinezeke of niet…het tofste van de hele dag ..Ja, je hebt het goed geraden..”de chinees!”


20:43 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Tja als, de drank is in de man, dan ken ie er wat van.
Chinees gaat er altijd in.
Fijne avond,

Gepost door: Purplerose | 03-10-05

Leuke collega's heb jij seg. Oersaai en als ze gezopen hebben niks mee aan te vangen.

Gepost door: Lazyman | 04-10-05

wel.. @ purplerose: bij ons zeggen ze : "als de drank is in de man, is alle wijsheid in de kan!" en idd. chinees is overheerlijk, surtout bij een fijn gesprek!
@ Lazy: ze zijn echt niet allemaal zo..zie maar "de eerste helft was reeds ribbedebie...ik hang blijkbaar een beetje tussenin!

Gepost door: chinezke | 04-10-05

De commentaren zijn gesloten.