25-09-05

champagne à volonté!!

Gisteren "nog eens" op stap geweest! Hierbij zeg ik met rede “nog eens”, omdat ik een echte huismus ben geworden .

 Ditmaal was het een huwelijksreceptie.  De zoon van collega “Stoef”’(remember?) zou DE stapwagen. Wij waren uiteraard allen reeds een hele poos op de hoogte van wat ons allemaal voor lekkers te wachten stond, prijzen inbegrepen! Het zou een fenominale receptie worden, met “echte” champagne, die uiteraard ook rijkelijk zou vloeien. Een variëteit aan hapjes zou ons voorgeschoteld worden à la minute. We mochten zelfs gerust weten dat er hapjes waren aan de prijs van 2.50 euro!! De obers, piekfijn uitgedost  met witte handschoentjes incluis, kwamen allen van een eersterangs-hotelschool.

Nu, we kennen Mijnheerke Stoef al wat langer dan vandaag, doch we waren uitermate benieuwd.  Geef nu toe, zouden jullie zoiets willen missen? Ik in ieder geval voor geen kreeft, oester of een portie kaviaar ter wereld!  Uiteraard pas je je geschenk-enveloppeke wat aan, da’s niet meer dan normaal!

Chic gedoe dus.  Ik duikelde mijn kleerkast in. Na een kwartiertje was er van ons grote bed niks meer te bespeuren.  Eén grote berg met in paniek weggegooide kleren ontsierde onze kamer.  Tot overmaat van ramp, had ik nog steeds niks gevonden in “gala” stijl!  Dus pleegde ik naar gewoonte een kort telefoontje naar mijn rijke doch lieve zus.  “ G?.” klonk het smekend. “Ja, zusje..wat heb je ditmaal nodig?” De hele uitleg volgde..”Laat me eens denken, ah ja, ik heb nog een vestje met bijhorend topje..kun je dragen op je zwarte broek! Of anders..” “Nee, da’s oké, geef dat maar mee” Zo gezegd, zo gedaan. ’s Anderendaags had ik mijn gepaste uitrusting! (met dank bij deze nogmaals aan mijn zus!)

D-day was aangebroken!  Rond 16u30 stapte Chinezeke,opgetut en hongerig (dorstig ook, maar dat overkomt me wel vaker) de wagen in op weg naar HET evenement van het jaar.

Er scheen een lekker zonnetje (wat zou hem dat wel gekost hebben?) zodat de ceremonie buiten plaats nam.  Ik kuste de bruid, bruidegom,moeder,vader,oma,bomma…enfin de hele cavalerie.

Angstvallig loerde ik naar de plaats waar mijn collega’s zich bevonden.  Doch, eerst botste ik op Big Boss!  Mijn hoge hakken zakten met de minuut dieper en dieper de mooi gemaaide gazon in.  Mijn, of beter m’n zusjes’vest bleek alle blikken te trekken. Het was er duidelijk over!!  Rondom mij, mannen in polo of T-shirt en jeans.  Vrouwen met korte rokken en sandalen.  Daar stond ik dan… mezelf te verwijten “Stomme trut, ge wist dit toch op voorhand!” om daarna mezelf te troosten “Trek het je niet aan meid, zij weten niet beter!”

Ik heb ze geteld..mijn glaasjes “champagne” – Stoef heeft blijkbaar nooit van schuimwijn gehoord – het waren drie halve glazen. Ik had “flessengeluk”, zoals mijn collega’s giechelden, want die geweldige obers kwamen steeds met het laatste “kletske” naar mij toe.  Vonden mijn vest blijkbaar ook maar niks!  En dan, die fameuze hapjes…Twee, wederom halve, mini kopjes mosselsoep (waar was die kreeft??) en één toastje met…tomaat!  Ja, ja, je leest het goed..tomaat!!!  Waren ze nu iets vergeten?  Dit was zeker geen hapje van 2.50 euro! 

Er stonden wel kraampjes met gerookte zalm, garnaaltjes en overkookte scampi’s.  Doch ik zag me niet direct tussen die massa gaan wriemelen met mijn flashy vestje om een bordje.  Daar zou ik mooi gestaan hebben, met mijn (half) glas en  handtas..begin maar te snijden met mes en vork in het midden van de tuin(of erger nog scampi’s te pellen!)…

Onze Stoef heeft dat goed bezien!!!  Zoontje kreeg dikke enveloppen en het feestje was betaald!

De avond was hier niet gedaan.”HONGER!!!”,doch dit lijkt me een te lang verhaal te worden en ik wil jullie niet in slaap dommelen!

Tot de volgende!      

17:33 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Leuk seg zo'n feestje waar je teveel voor betaald hebt om daarna nog naar de frituur te gaan... ;-)

Gepost door: Lazyman | 26-09-05

Wikken en wegen Van mij krijgen ze gelijk ik hen kan : hoe beter de vriendschap hoe dikker de enveloppe.

Dus euh voor den baas zou da gene vetten zijn :)

Gepost door: koninkske | 26-09-05

De commentaren zijn gesloten.