19-09-05

dierenliefde

Evenals Lazyman ben ik verzot op mijn honden. Ja, ik heb er twee. De “slimme” en de “lompe”.  De slimme werd aangekocht door zoon nr. 2. Nee, niet Coltrui, niet Kakkenest maar die met de regelmatige bloedneusjes (jullie weten wel, als julllie me tenminste steeds trouw gelezen hebben!?) Neen?  Spijtig, doch, ik ga me daar niet verder over uitweiden..’t was al pijnlijk genoeg na die ene keer!(en toch ben ik een goede moeder, na!)

Ik herinner het me alsof het gisteren was.  Na een middagje voetbal (passief uiteraard!) kwam ik thuis.  S. (de zoon met de bloedneuzen) deed open en verwelkomde me met een smile van hier tot in Istanboel!  Ik hechtte er geen belang aan en probeerde binnen te stappen.  S., stevige boy, verhinderde me de toegang. Onderzoekend keek ik hem aan..mss hadden de witte wijntjes van de kantine er wel wat mee te maken, want ik bespeurde niks abnormaal. “Dag, mama!” grijnsde hij. “Dag, jongen, wat is er?” Hij bleef pal voor de ingang staan. Er was duidelijk iets, maar wat??  Na enkele minuten bespeurde ik iets op zijn handpalm.” Wat is dat?” vroeg ik verontwaardigd. Er lag op zijn hand iets klein, iets poezelig.  Het had een witte vacht met rosse bolletjes. “ Dit is Bolo!” triomfeerde hij.  “S.! dat meen je niet!  Je hebt toch geen hamster gekocht?”  Hij bulderde “ Maar, moeder, dit is een hond!” Ik kreeg een visioen..een hond!?..dat is toch iets op vier poten en een staart dat bovendien af en toe eens blaft, niet? Maar dit was duidelijk GEEN hond! Toen ik me dichter naar “het” ding bewoog, zag ik twee pikzwarte kleine piepoogjes, die me nieuwsgierig aanstaarden..twee flapoortjes, een dik donzig lijfje zonder staartje en ja, daaronder vier stevige kleine pootjes.  Het was wel degelijk een woef(je)! “S.! dat kun je niet menen!” “Allé, mama, kijk eens, hoe lief!” Ik moet toegeven, dat hummeltje had iets. Het keek me zo hulpeloos aan, bovendien had het een onderbeet. Mooi is anders maar het oogde ongelofelijk lief, een onderbeet met bovendien tandjes die schots en scheef stonden (en DAT had niks met de witte wijn te maken!) Wat kon ik zeggen?  “Het” was er nu éénmaal.  Bolo bleek uitzonderlijk begaafd.  Zij kent zelfs het verschil tussen de roze bal, de gele bal, de grote bal, het beentje en de ring!!  Ik zou het jullie willen zien doen! Zij is een kruising tussen een Jack Russel en een Laza Apso.  Dus een JR met lange haren! (wat uiteraard weer veel gepoets met zich meebrengt)  Ik ben bovendien geweldig dankbaar dat haar staartje geknipt werd….

Soit S. beslist een jaartje later te gaan samenwonen met zijn vrouwtje!  “Geen huisdieren toegelaten” op hun nieuw stek. Gelukkig voor mij, want ik zou ze voor geen geld van de wereld meer willen missen! Doch..ze zou nu meer alleen zitten en daar hield ze helemaal niet van!  Gevolg..op zoek naar een maatje via internet.  Spoedig had ik een sukkel gevonden in het dierenasiel van Sint-Niklaas. Het “hondje van de week!”  Ze leek op Molly! (ap molly is geadopteerd!!)  Mijn ventje en S. gingen haar halen.  Toen ik thuiskwam zat er een of ander klein zwart mormel me te begapen met hevig kwispelende staart.  “Hé, dat is ze niet!” bracht ik verontwaardigd uit. “Nee, diegene die jij wou was al weg! Maar deze lijkt er sprekend op, niet?” Met gemengde gevoelens bekeek ik haar. Zij bleef kwispelen en mijn hart smolt.  Doch heeft het enkele weekjes geduurd voor ik me aan haar echt kon hechten.. Zij (Zara, zoals S. haar heeft gedoopt) ging regelmatig lopen, luisterde van geen kanten, kortom kende geen grenzen. Beetje bij beetje is dit gebeterd.  Ik gooi met de bal..zij is het snelst, doch geeft mooi haar balletje af aan Bolo.  Bolo blijft de baas!  Zara is ondertussen het dankbaarste schepseltje dat ik ken! Ze is zwart, een kruising tussen een scheper en een vlinderhond! Dat zegt voldoende zeker?
20:49 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wat een prachtig verhaal over de honden. Ik heb zelf 2 honden, een JR en een mechelse herder. De JR hadden we eerst dus die is de baas en moet dat zo af en toe ook laten zien. Een JR met lang haar lijkt me een pracht beestje, is hij ook zo energiek als een JR?
Groet,

Gepost door: Purplerose | 22-09-05

energiek?! als het aan haar lag, mocht ik de hele dag ballen gooien! Zij houdt niet op met spelen..vermoeiend hoor!

Gepost door: chinezeke | 23-09-05

Energiek ? Waar ken ik dit toch van ? Met de bal spelen totdat je er bij neervalt...

Gepost door: Lazy | 23-09-05

hey, Lazy.. jij lijkt me de perfecte baas voor mijn Bolo..snuif..jij krijgt hem niet..never!! Hoewel jij een echte leuke baas schijnt voor haar..Bolo is van mij!!Zoals Lazydog voor jou! k??

Gepost door: chinezeke | 23-09-05

De commentaren zijn gesloten.