30-08-05

vrouwen op stap

Gisteren naar zee dus. Het was enorm gezellig onder de mossels! We hebben in het gloednieuwe apppartement van één van hen uitgebreid geluncht! Schuiframen open, bruisende zee op de achtergrond, luidruchtig gekakkel op de voorgrond,  en heerlijke zuurstof rondom (heb zelfs geen behoefte gehad in m’n marlborostok). Rond 14 u het strand op..lichtjes onder de indruk van die pittige frisse witte wijn!! Ik niet uiteraard  ( ik heb nogal veel geoefend!), maar enkele onder ons liepen toch wat scheef..tuurlijk, dat mulle zand zal daar ook wel wat mee te maken hebben. Veiligheidshalve zijn we wat dieper zeewaarts getrokken, kwestie van wat beter te kunnen doorstappen. Er lagen zo’n paar eenzame heren  met een duidelijke duin op de bovenbillen en ik vond het best grappig één van mijn in hogere sferen wonende metgezellen uit te dagen. Eén minuutje later bekroop mij een schuldgevoel..blijkbaar hadden ze niet veel uitdaging nodig en heb ze dan met man en macht tijdig kunnen intomen …Mijn God, wat alcohol allemaal kan!!  We hebben ons neergeploft in prachtige zandkastelen en er zijn uiteraard foto’s getrokken..Na een uurtje giechelen kwamen we een dame tegen met een schenkblad vol sangria!  Ik bedankte haar voor de lieve attentie, doch ze stuurde ons naar een standje op het strand waar je je dat lekkernij kon aanschaffen.  We leken wel 7 woestijngangers, op weg naar de volgende oase! We waren allen dorstig van al dat stappen (of was dit reeds nadorst?) Oef, gevonden dat tentje! 7 sangria’s..mensen, goddelijk was dat..een rietje om dat heerlijke spul op te zuigen en een lepeltje om dat lekkere frisse, verse fruit uit te lepelen…hoewel, er waren er wel die het omgekeerd deden, en bijgevolg niet veel binnenkregen.  Soit, na een tijdje hadden ze het door en ze hadden de smaak te pakken! Tweede sangria..en de zon stak..en de wind was weg ( logisch,aangezien we tussen paravans zaten ) Onze stoelen zakten scheef het mulle zand in…ieder zat met z’n blote tenen putten te graven in ons heerlijk Noordzeestrand (Coltrui..je hebt weer wat gemist, jongen!)  Na dat lekkers, tijd voor een versnapering..een ijsje of een warme wafel..kies maar! Hupsake, daar gaan we weer!  Daarna nog wat gewinkeld, wij zijn tenslotte vrouwen, en terug appartementwaarts voor belegde broodjes met een  lekkere kriek, duvel, Leffe of frisdrank. (het was immers veel te warm voor koffie!!) Daarna wat opgekuist en klaar voor een avondstrandwandeling!!! Om 20.30 huiswaarts gereden..het was stil in de wagen !


20:48 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-08-05

even weg...

Vandaag ga ik met enkele collega’s naar zee...heb nog een kater van gisteren..hopelijk wat uitwaaien dus! Tudeloe!!!


08:32 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-08-05

de tuinman

Gisteren ging onze deurbel om 7u30!! Verlof, noemen ze dat! Toegegeven, we waren voorbereid. We hadden een tuinman gevraagd de ellenlange haag te komen scheren! Glimlachend deed ik open, en ontwaarde DDT.. Een vent met brede grijns, scheef onderbit, gewapend met pet, oorlappen en haagschaar!! Even dacht ik zelfs aan een overval, doch achteraf bezien…”Wat zou die hier komen zoeken?” En voor een wisselruil zoals in 1000 Zonnen en Garnalen ..er was geen cameraman aanwezig..dus!  Njet, het was dus wel degelijk onze vakman, tuinman!   Aangezien Zuchtje me niet wou helpen ( zelfs niet met haar geweldige haagschaar )..heb ik maar hulp gezocht in de omstreken! Paul, zo heet ie, blijkt een geweldige gast te wezen. Paul woont op zijn 43 jarige leeftijd bij mama en papa. Paul wist ons alles te vertellen over buren en niet-buren…Paul werkte ook geweldig door, en zagen maar (letterlijk dan), met Kakkenest aan zijn zijde en mij, arme sloor! Hij werkte met zijn vakkundig materiaal,- ik denk dat ie vier verschillende boomzagen bij zich had - struiken, boomstammen, zowat alles moest er aan geloven.  Kakkenest ruimde de enorme takken op met zijn grote schupstelen  en ik, ik plukte de losse blaadjes vantussen het grind  en de gazon met mijn kleine  vingertjes. Buurman, uiteraard uiterst tevreden dat die haag eindelijk geschoren werd, stond op de loer. Toen wij hem bemerkten stak ie zijn rechterduim hemelwaarts terwijl ie tegen Pauleke prevelde…”doe zo verder tot aan den dijk hé” De zot, tot aan den dijk..nog 200 meter verder..wie gaat dat betalen? Pauleke vroeg 30 euro per uur…hij is 7 uurtjes gebleven ( om te zwijgen over het afvaltransport!) lang genoeg me dunkt! Ik, ik voel mijn rug- en bilspieren verkrampen..en ik, ik  heb niks verdiend!!! (en ik heb zelfs verlof!!) Kakkenest legde me zijn nota voor a rata van Pauleke!! Heb er eens goed mee gelachen, maar hij is er toch in geslaagd me 50 euro’s lichter te maken. Zal weer voor een goede daad zijn zeker,.. studentjes!!! Ik weet het, ik val in herhaling..weeral die centen!!! Soit, ik woon naast de school en de verkeersborden moeten toch zichtbaar zijn, niet?  Ik ga gewoon die borden verplaatsen...naar mijn buurman!!!!

00:10 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-08-05

money!!

Het is waarachtig Godgeklaagd!!! Elke verdomde dag zit er wel één of meerdere vreselijke factu(u)r(en) in onze brievenbus!  Deze is volledig begroeid met klimop, enkel de gleuf en het huisnummer zijn bijgesnoeid.  Ik denk er ernstig over na de natuur zijn gangetje te laten gaan…September, de op één na duurste maand van het jaar. Onroerende voorheffing (mijn God, waarom wou ik persé een eigen stek?) eindrekening van het water ( ik ga gegarandeerd niet meer zo lang onder de douche!), autotaks, brandverzekering ( waarom krijg ik dat niet terug? Het heeft nog nooit gebrand..alleen in den open haard!) TV-distributie ( nog zoiets, al die herhalingen kunnen me gestolen worden!) Go-pass voor Kakkenest, treinabonnement voor Kakkenest, inschrijvingsgeld voor Kakkenest..( hoest maar op, ma en pa, ik ben zo happy dat ik leef!! Ach ja, waar is mijn tijd..ik stond daar ook niet bij stil!)

Het rare is, nu ik in verlof ben –drie weken, dames en heren, drie volle weken!!- heb ik het akelige gevoel dat er ook niks binnenkomt..da’s gelukkig maar een dwaze droom!!

Vanmorgen daarentegen, geen factuur in de bus! En plus, kwam een oude vriend van Coltrui ons bezoeken.  Hij zou onze belastingsbrief invullen!  De lieverd! De schat! M’n Ukkendulleke! Wat bleek..we zouden terugtrekken, een klein bedragje, maar in tegenstelling tot vorig jaar, waar we een flinke som mochten neertellen…Ik had hem rond de nek willen vliegen, doch een stemmetje berispte me dit beter niet te doen.  Soit..hij heeft me een zalig gevoel bezorgd.  En dan zeggen ze dat geld niet gelukkig maakt!?..m’n oren!!!!
21:49 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-08-05

gedaan met het gebrul!

Big Boss is dezer dagen langs geen kanten te genieten. Ik weet het, ik overdrijf, daar ie nooit te genieten is! Doch, nu loopt het allemaal de spuigaten uit. Op zijn cowboy-achtige manier komt hij de gangen binnengeslopen. Hoofd schuin, ogen in de tegenovergestelde richting, zodat hij geen goedemorgen hoeft te brullen ( gewoon spreken doet ie zelden of nooit!) wat wij opzichzelf niet zo erg vinden. Jammer genoeg heeft hij ook ogen op zijn achterhoofd of zit er een verborgen camera in zijn koffer? Enkele minuten later verschijnt zijn privé-secretaresse met de woordjes: "Mr. X heeeft gevraagd de lege koffietassen op te ruimen en de lege dozen onmiddellijk in het magazijn te plaatsen!" Wel verdorie, die koffietassen zaten nog vol en die lege dozen dienden gevuld! Waar is die nu mee bezig? Oké, de tassen achter één of ander rekje geplaatst en de kartons onder het bureau, gekneld tussen onze bevallige benen! Amper tien minuten later, intern belletje : "Wie is vanmorgen van wacht onder de biologen?" "Eh, ik zou het niet weten, heb nog niemand gezien, Meneer X" " Gij, gij weet nooit van iets! Wat zit gij hier feitelijk te doen?" Klik..gedaan! Word ik dan betaald om te kijken wie op het tweede verdiep zit?? Is er niet zoiets als een uurrooster onder de biologen, waarmee wij, uitschot, tenslotte niks te maken hebben? Ikke, simpel trien, hoef enkel telefoons op te nemen, m’n rrrrrr te laten rollen en glimlachend (jawel, ik betrap mezelf erop!) de noden van onze lieve doktertjes te beantwoorden, in de mate van het mogelijke natuurlijk! (Ze kunnen me al veel vragen)

Aangezien Meneer X z’n toilet buiten dienst is – ik zou er ook de brui aan geven bij het aanschouwen van zo’n lul(leke) – komt ie met de regelmaat van de klok naar de onze!!! Zuipt ie teveel of is het een controlestunt? Beide waarschijnlijk, alleen hoeft hij deze maal zijn lieftallig kopje naar de andere kant te draaien. Hij heeft dus wel degelijk spleten in het achterhoofd, want een kwartuurtje later kreeg één van de collega’s de opmerking, uiteraard weer via, via, wat minder hard te praten! Op zo’n moment voel ik de drang het telefoontoestel vast te grabbelen, het intern nummertje van Big Boss in te typen en te brullen:"Zeikerd, den bril ligt weer eens onder, om over de vloer nog maar te zwijgen!" Maar ja, zoiets doe je dan weer niet als Chinezeke,hé!?

Ik heb nu drie weken verlof, drie achtereen alstublieft! Dat is geleden sinds mijn schooljaren, en ja, da’s een poos! Ik ga mijn vakantiegeld goed besteden..bezoek aan de kapper, tandarts, gynecoloog en de oogarts!! Op 4 september verschijn ik terug in het labo met weelderige haren, een schitterend gebit, een platte buik en fonkelende ogen! Soit, we zullen wel zien, hier en daar een wasje, een plasje en een goed boek! Rustig dus!


20:45 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

10-08-05

 INtriest!

Vandaag was een huilerige dag. Ja er zijn zo van die dagen, maar dat heeft hier niks mee te maken! Mijn collega heeft zich een hond aangeschaft! Zij houdt enorm van dieren (vooral paarden en honden!) Aangezien zij zich het laatste jaar geweldig éénzaam voelde, ging zij op stap naar..eh,.nee, naar een dierenasiel. Samen hadden we al zitten internetten op www.dierenasiel-leiestreek.be Ze had een tiental afbeeldingen afgedrukt! Uiteraard zou zij maar ééntje kiezen. Ik smolt weg voor Molly en hoopte stiekem dat zij haar zou uitkiezen! Aangezien ze verlof heeft had ik haar gevraagd me haar keuze via mijn mailadres te laten weten. We zijn woensdag, en nog steeds heb ik geen bericht ontvangen! Ik begrijp ht wel, zij heeft bij haar thuis nl. geen internetverbinding en moet bij haar ouders thuis gaan internetten..De gsm dan maar, en wat blijkt? Ze heeft gekozen voor Sirrius, een zwarte labrador van 8 jaar! K, dat beest is goed af en zeker heel gelukkig. Daar ben ik dolgelukkig mee. Weer ne sukkelaar minder. Alleen mijn kleine Molly zit daar nog te treuren! Ik heb haar foto afgedrukt en onder m’n ventje zijn lieftallig neusje gewreven. Knipperen met mijn spleetjes, wiebelen met mijn kont(je), "moederkesdag is in aantocht! ", hij geeft geen krimp! Jaren geleden was dat anders..tuurlijk,toegegeven,  toen waren mijn spleetjes en kont(je) aantrekkelijker! Ik weet wel, momenteel ruiven er twee, weliswaar gesneden, katers door het huis en eisen  twee kuttenlikkers (figuurlijk natuurlijk, heb er niks mee te maken!) elke moment van de dag onze aandacht op..maar Molly heeft mijn hartje gestolen! Haar bange blik, haar zwart neusdropje (ik zou erin bijten), haar vraagtekens van oortjes en haar ineengetrokken staartje blijven me voor mijn lenzen boren.Ik weet het, ik ga van haar dromen..ik ga huilen vannacht, ik wil haar echt bij ons! Ben ik nu echt oud aan het worden? Wil niemand van jullie die lieve kleine Molly? Please?

21:39 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-08-05

bangelijk

Vandaag heb ik mezelf ontdekt in Blogland. In de vorm van een veel jongere zus, wat zeg ik, eerder een dochter! Een moeilijke dochter weliswaar, maar wat wil je met zo’n moeder? Ik vond het bangelijk…ik las haar blogje, ben dan naar haar eerste topic gegaan, teneinde haar belevenissen allemaal te kunnen volgen. Ik ben verslaafd geworden, heb alles afgedrukt van het begin tot het einde! Ik meen haar zo goed te kennen, ze gebruikt zo van die zinnen, gevoelens zelfs, die ook bij mij opkomen…ik beleef mijn tweede jeugd, .hoewel, er zijn uiteraard wel enkele verschillen (dat zal aan het generatieverschil liggen, peins ik) Ze maakt me enerzijds intriest, anderzijds zit ik te schateren van ‘t lachen . Ze lijkt me een meid uit de duizend! Eh..neen, daarin verschilt ze wel wat van mij! Oh, wat ben ik weer bescheiden. Zij lijkt me de dochter die ik me altijd had gewenst! .Kortom, ik heb er weer en favorietje bij!


20:14 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-08-05

 Travakken

Morgen is het zover! De ouwe wordt begraven… of verASt. .Dat zal een verassing wezen! ( foei !) Ikzelf kan jammer genoeg m’n collega niet gaan troosten. Eerlijk gezegd, denk ik wel dat ze dat aan haar vette reet lapt! Iedereen gaat , t.t.z. die "few one" die aanwezig moeten zijn in de voormiddag! Dus, ik, heilig zieltje, offer me nogmaals op om stand-by te blijven voor al die lieve doktertjes en uiteraard voor mijn baas, die me nu driedubbel en dik zal , of zou moeten, betalen * grijns *

Morgen een leuk dagje in ’t verschiet dus! Daar komt bij dat mijn kuisvrouw deze week het verschot had (wat voor haar zoiets betekent als een zware kater!) en bijgevolg niet is komen opdagen deze week. Mijn weekend ziet er dus erg rustig en gezellig uit! Ramen lappen, terwijl de wasmachine op volle toeren draait, meubelen stoffen, stofzuigen, swifferen, natdweilen..strijkje tussendoor indien OLH het belieft en de was tijdig droog is….gelukkig heb ik een goede kok in huis en hoef ik me daarover tenminste niet te ontfermen! Hoewel een goe pak friet van het kraam..zou me zeker tempteren. Ik ga nu echt niet te ver vooruitlopen….voor ’t zelfde geld (welk geld?) lig ik op mijn luie, smalle reet….EN GEEF ME EENS ONGELIJK!! Hoewel, ik denk dat dat engeltje op m’n rechtse schouder me niet zal gerust laten...en ik moet toegeven…ik voel me zalig na zo’n poetsbeurt! IK wel, mijn huisgenoten niet..die wagen zich amper aan een beweginkje. .alles moet immers proper blijven. Voilà..jullie kennen mijn weekendbezigheden al..maar ik zal het niet laten jullie blogjes te komen lezen en mss zelfs wat te schrijven, hoewel….waarover dan?21:38 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-08-05

profiteurs!

Het is stilletjes waar het niet waait..en het waait helemaal niet in Blogland! Nemen jullie soms allen te gaar verlof? Gaan jullie misschien samen op stap? Vergeet MIJ dan niet hé! Eh..neen, ik ben weer aan het draven..(en dit slaat gelukkig niet op m’n gebit !) Toegegeven, ik ben ook stilgevallen. Ik betrap mezelf er zelfs op, ’s avonds een postje te plaatsen en ’s morgens ditzelfde postje te deleten! Heb dan zoiets van "Meid, waar ben jij mee bezig? Geen ziel die dit interesseert!" Vrolijkheid ontbreekt me dezer dagen. Het werk! Thuis!..Het loopt allemaal een beetje "veel" mank. Het werk bv. (eh, over thuis roer ik me beter niet, spijtig hé) Personeel te kort, met bakken! Uiteraard begrijpelijk, vermits de helft gehuwd is met "énen van den bouw" Zoals jullie blijkbaar ! We zijn nu 1 augustus gepasseerd..ze zijn er terug! Of beter : ze zouden terug moeten zijn! Er is er zo ééntje ( hoewel dat ééntje telt voor drie! ..je weet wel de vierkante dwerg met de drie kinnebakkessen en de bosharen met uiteraard gevolgenderwijs de walgelijke geuren , onder de vettige rimpelige oksels) Haar vadertje is overleden. Triest, uiteraard, doch dan heb ik zoiets, stilletjes weliswaar, van "Kon die nu niet één weekje vroeger doodgevallen zijn?" Tijdens haar verlof, begot! Neen, onze worstelaar krijgt nog een weekje bovenop! Juist zij, die constant op haar eigen vette kont ligt te kloppen (je weet wel, ik ben de beste, ik ben onmisbaar..enz.) en die overal gaat predikken (één of twee k’s?, soit!) dat zij overuren heeft staan waar ik duizelig van word! Overuren, begot? Zij is gemiddeld twee maanden per jaar werkombekwaam (lees: "ziek" , neusgaaaaaaaaaten zitten vol snotterige etter , haren  vettigen ol zit vol met speen, haar teennagels zitten vastgegroeid in 't vet ...enz. ze zou beter wat gezond eten! Maar neen, smoske tonijn , elke dag! ) en zoiets spreekt van overuren!!!Ik zou zwijgen als de dood over overuren, wanneer mijn baas me maanden moet betalen terwijl ik daar thuis op mijn dikke luie reet lig te profiteren! Soit, zij is nu dus nog een week thuis om te kunnen treuren over de dood van haar vadertje van 90 die een plotse dood is gestorven op het toilet! ( Ap…daar wil ik zelfs voor tekenen!) Na die week moet zij haar verdriet laten voor wat het is en mag ze terug aan haar overuurtjes beginnen !  Ik ben grof, ik weet het! M 'n moeder zou zeggen "Zo heb ik je niet opgevoed!"Doch zulke profiteurs...grrrrrrrrr!
23:40 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |