25-07-05

leuk

ik zie hier acht lezers..de snoeperds!!! Plaats eens een reactie!!!! Verdorie!

23:26 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

dilemma

Ja, mijn weekje verlof..zij het een vierdaagse - 21 juli, weet je wel, viel erin - zit erop. De dag van onze Nationale Feestdag..de dag waarop je gratis brieven mocht versturen! Indien je dit niet wist ben je dom! Zie http://stof.skyblogs.be

Vandaag terug fris en vrolijk op het werk! "En, hoe was je verlof, Chinezeke?" "Eh, goed, rustig..af en toe wat gekuist en voor de rest genoten!" Gegniffel alom! Precies of je moet verlof hebben om te….je weet wel! Ik heb dan ook geen bossen onder mijn armen, tijd zat om me te verzorgen..niks met verlof te maken! De dommerikken!! Ja, het zijn ajuinen hé! Eerlijk gezeged..ik heb veel geslapen en heb af en toe mijn swiffertje gebezigd, kwestie van mijn gemoedsrust wat te verzadigen…een strijkje tussendoor..een extra wasje..voor de rest * bloos, bloos* zat ik gekluisterd achter een geweldig boek " Het Bernini Mysterie" van Dan Brown. Mijn God, ik waande me terug achttien..Rome..het jaar waarin ik haar bezocht tijdens mijn rethorica!! (ja,ja, retHorica..in mijn tijd!) Rome-Griekenland! Het jaar waarin de nonnen achter ons liepen, alle Italianen wegkisschend! (komt van Kisch..kisch..! zij kenden immers geen Italiaans!) Deze "vakantie" was tijdens de "grote vakantie"..en niet zoals heden ten dagen, tijdens het schooljaar!! Achteraf bezien, het was het waard..want voor mij was het boek geillustreerd, als je begrijpt wat ik bedoel. Jammer genoeg, liet het boek me niet los..’s morgensvroeg kroop ik mijn nest uit. Kakkenest en mijn ventje snurkend achterlatend,( eh, in aparte kamers wel te verstaan) verslond ik het vervolg van de thriller! Ik weet niet wie van jullie dit diamantje onder handen heeft genomen..460 bladzijden..grote zwarte tekst op witte pagina’s…doch rond bladzij 300 begon ik last te krijgen van lichtflitsen! Ik zag een bibberende cirkel van kristallen, ongeacht open of gesloten oogkleppen, en middenin een waas. Lezen was dus uit den boze! Bangelijk! Had die camerlengo me te pakken? Ik heb ervan gedroomd, wat zeg ik? Nachtmerries heb ik ervan overgehouden! De toorn van God? In ieder geval..mijn bloeddruk ligt te hoog! Waarom? Ik zou het begot niet weten. Wat ik wel weet..ik betwijfel of ik (op aanraden van Coltrui) De Da Vinci Code ga lezen…het is eng!

Op 15 augustus start mijn veertiendaagse (verlof) . Mijn keukenkasten moeten dringend onder handen (uiteraard de mijne) genomen worden. Maar er is zo’n duiveltje op mijn linkerschouder dat me toe vloekt: " Zeg eens, je hebt verlof hé!..Ontspan je eens!" Terwijl op mijn rechterschouder een lieftallig (hoewel!) engeltje me toeswiffert.."Kuis je nestje wat op..het is oh zo broodnodig!" Dan denk ik even "M’n ballen!" Ik werk een heel jaar door..ik heb VAKANTIE = VRIJ ZIJN VAN!" Hoewel, achteraf bezien…naar wie moet ik nu luisteren? Ja, ja, m’n mamaatje zou zeggen: " Kies altijd voor het Engeltje!" ( hehe, zij heeft misschien gelijk..moest zij dat niet gedaan hebben..ik had hier niet gezeten!!) Aan jullie..zeg het eens..naar wie ik luisteren moet..22:32 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

18-07-05

de zoeten inval

Vrijdagavond thuisgekomen na een extra drukke werkweek!( Ze nemen daar blijkbaar allen tegaar verlof!) Ik werd er verwelkomd met een oorverdovend "Helabas!!" Een elletje (of iets meer?) lager aanschouwde ik twee blonde staartjes en daaronder een blozend snoetje met twee vooruitgestoken roze lippentjes….mijn kleine Coltrui!! Uiteraard heb ik ze een toot gegeven, wat dacht je? Mijn hele kroost (uitgezonderd Kakkenest) zat me op te wachten, niet zozeer om mezelf dan wel om het "aan tafelen gaan" Het eten was voortreffelijk, zoals steeds…Ik genoot met volle teugen van het gezelschap EN van de zachte stem die me die zoete woorden toefluisterde waarop ik steeds dieper in mijn stoel belandde. "Hé, jij hebt een weekje verlof!" Verlof! Verlof! Geen verdomde wekker, geen witte schorten, geen gezever, geen gelul, geen geroddel, geen vettige moppen, geen glazen ogen, geen bochels, geen gestotter, zelfs gene pis of kak!! (mijn God, waar ben ik tewerkgesteld???) Neen, niks van al dat fraais…alleen gewoonweg genieten..genieten van de rust, de stilte..muziekje op de achtergrond met een lekker boek tussen de pollen.

Het weekend begon alvast stralend! Ik liet uiteraard het zwembad vollopen..met veel geduld..doch, niks aan de hand want het "Bernini mysterie" deed de tijd voorbijvliegen…Daar was Coltrui met zijn progéniture..Hijzelf nestelde zich met zijn felbegeerde juppeke in de TV-kamer. "Coltrui, jongen, dat meent ge niet!! Met dit weer?" Prompt: "Zeg, ma..het is koers hé!" Jesus, ja..mannen! Ik nam kleine Coltrui bij het handje en samen hebben we de la met tupperware-potten leeggemaakt. Zien jullie het tafereeltje? De tuinslang aan de ene kant van het bad, proestte al dat klare, koele water naar binnen..aan de andere kant daarentegen zat kleine pruts het bad te ledigen met potjes en emmertjes! Grappig, toch? Na een uurtje zat ze zelfs poedelnaakt te kokerellen…want dat water was geen water hé, dat was soep, koffie met alles erop en eraan, pannenkoekendeeg, kortom ik heb me daar rond zitten eten!! Tussen de juppekes door kwam Coltrui me vragen of het een goed boek was!!!!!

Mevrouwtje Coltrui kwam ons ’s avonds vergezellen bij het avondmaal…om 20u zijn ze huiswaarts gegaan..valiezen in de koffer en nestwaarts voor een korte nacht! Om 03.00 zouden ze vertrekken….Duimen nu maar op een veilige aankomst!

Zondag..zondag!!..de hele dag om lekker te vrijen…(komt niet van mezelf hé!)..zag er rustig uit…Kakkenest op weekend, Coltrui & Co op weg naar Spanje..en de middelste moest werken! Het zwembadwater was lekker opgewarmd..ik wrong me in mijn badpak., met boek en leesbril nestelde ik me in mijn twee stoeltjes..neen, ééntje voor m’n poep en ééntje voor mijn benen. Bladzij 3…Ring..ring..de telefoon!! Het was het vriendinnetje van onze "middelste"! "Ik was van plan te kuisen, maar ’t is zo warm..stoort het als ik even langs kom?" "Tuuuuurlijk niet, meiske, ’t is geen weer om te kuisen, kom maar af en breng je zwemgerief mee!" De hoorn neer…shit..vlug iets anders aan trekken..of neen, trek er een jurkje bovenop! Alles bijeen..het was leuk! We hebben allebei genoten van dat waterding. Na haar vertrek begon mijn ventje aan ons avondmaal.."mosselen met friet!" Aangezien mijn nageslacht daar niet zo zot van is profiteren we bij zulke gelegenheden (samen met twee) ervan om naar hartelust van die zalige dingen te sloeberen. De pot stond nog niet op tafel of..Ring..ring..een fietsbel! Eén van mijn toffere collega’s stond op ons terras…Zij kwam er gezellig bijzitten.."Glaasje rosé?" "Ja, graag!" "Eén mosselke?" "Neen, dank je..heb juist gegeten!!" Tijdens ons gezellig getater beginnen de honden te blaffen….wie nu weer?..Het was de middelste met zijn vrouwtje..met Frietjes & Co.."Schuif erbij!"..Er werd gesproken over koetjes en kalfjes en over ernstigere dingen. .Snoep- en chipszakken werden over de tafel verspreid. Het was half drie…fiets van collega staat hier nog!!! Vanmorgen heeft ze me wakker gebeld..om 11.15….zij wou weten of ik ook zo’n kater had…neen, meiske!..ik ben dat oh, zo gewoon!! Ah ja, heb dan 's avonds nog bericht gekregen via Kakkenest..Coltrui & Co waren goeg aangekomen! ..Dat ze maar rap terug zijn!!
21:53 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-07-05

de scheve schaats

Het is algemeen geweten, de scheefste schaats wordt gereden, of bereden, op het werkterrein! Zo ook bij ons dus. .Ik weet het, ik ben mss naiëf, achterlijk zelfs, op dat gebied dan toch! Voor mij zijn dat feuilettonnekes , geen realiteit. Van nature ben ik een bange haas en hou helemaal niet van gokken.

Zuiver hypothetisch nu..ik zou de keuze hebben tussen:

D., een driedubbele, weliswaar "halve" gare. Wanneer hij je aanstottert is dit enkel zichtbaar aan de richting waarnaar ie zijn scheve hoofd draait. Dit gebeurt mij al te vaak, .hij heeft in mij blijkbaar zijn moeder terug gevonden. Het vervelendste is..hij blijft staren…meestal boven mijn hoofd..alsof er één of andere tarantula een nest aan het maken is in mijn haardos!!! Ik heb dan wel zo eventjes, stilletjes de neiging hem een ferme klap op zijn wezen te verkopen. Scheve schaats..geen sprake van!

De volgende..K! Hij is uitermate grappig en gevat, we keuvelen heel wat af, doch..als ie me in de spleetjes kijkt verlies ik het noorden…eh, nee, niet wat jullie denken! Ik weet begot niet naar welk oog ik kijken moet want één van de twee is van glas!.Scheve schaats schuift weeral voorbij!

Dan hebben we nog onze G. Deze heeft een tiental jaren geleden een zwaar ongeval gehad, broer dood, ¾ van zijn verstand is achtergebleven in het autowrak..lichamelijk blijft er ook niet veel over. Ik zie nu een mankende jongeman (niks verkeerd mee!) zonder poep! ( wel een foutje!) Z'n jeans zit gewoonweg verfrommeld tussen zijn frons..daarboven een bochel van jewelste..of is dat zijn omhooggeschoten derrière? Hij lacht constant..voelt zich oh zo belangrijk. Ik betuttel hem..ik steun hem, want iedereen lacht met hem. Leven en laten leven, doch deze schaats is ook niet voor mij!

Dan heb je M..de opschepper, de fortuinzoeker..Altijd zelfstandig geweest, goed de kost verdiend..wat zeg ik steenrijk is ie.zogezegd. Zijn zonen hebben diploma’s waar ik ooit over gedroomd heb..Ze hebben een villa in natuursteen en binnen is alles belegd met de duurste parket!! Ja, zo’n man komt dan bijklussen bij ons als chauffeur voor zijn pensioentje!! IK heb mijn twijfels..en als ie dan nog eens een mop vertelt die ik al duizendmaal gehoord heb en nogmaals gedwongen ben mijn wangspieren op te spannen…begeef ik me steevast naar het toilet! Weer een schaats verder!

Tenslotte heb je N. De macho! Hij is diegene die winden produceert alsof ze geld opbrengen. Hij laat boeren om de burelen te verluchten..hij heeft ook een tattoo met de naam van zijn pasgeboren zoontje op enkel.! Hij is ook degene die nu de scheve schaats berijdt met één van de chauffeusses! Dégoutant, vind ik dat!

Een scheve schaats..op het werk …allicht niet aan mij besteed ! Trouwens.. nergens


11:15 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-07-05

maliënkolder

Een viertal nachtjes slaap ik, of beter, deel ik het bed met m'n nekharnas van 268,80 euro's.  Nee, nee het is geen nieuwe versie van een of andere dildo, ik heb het bedrag zelfs integraal terugbetaald gekregen van mijn ziekenkas! Het zit "snor" dus! Het is wel iets helemaal anders dan die warme bouillot ( voor de jongsten onder jullie..een warmwaterkruik!) van eerlangs!  Hoewel, het resultaat is hetzelfde...aanvankelijk lig je te kronkelen van genot, doch 's morgens, trap je dat onding zo ver mogelijk uit je bed! 
Nadat ik mijn heilige stokjes uit mijn weelderige haardos heb verwijderd, vlei ik me zo elegant mogelijk op de rand van onze bedstee.  Met een vervaarlijk grimas aanvat ik het gevecht met mijn moderne maliënkolder. Het voorstuk van dat onding pers ik onder mijn lieftallige kinnebak, daarna plet ik met een halve achterwaartse draai - benen vliegen de lucht in, tot zover mijn elegantie!! - het achterstuk tegen mijn broze nek..en als apotheose trek ik eerst links, daarna rechts de velcro's aan! M'n hoofd, als een haring in een ton, plof ik neer in mijn kussen.en val onmiddellijk in de armen van Morpheus. Dat foltertuig.belet me gewoonweg te ademen langs de mond. Gevolg..een gesnurk van jewelste! Wat ventlief eerst met "Zoetje, je snurkt!", gepaard gaande met een zacht porretje in de rug, de haren (of wat ervan over blijft!) ten berge doet rijzen.Naar gelang de nacht vordert, raakt ook zijn heilige geduld op.  Het "Zoetje" wordt "Chinezeke", vervolgens "Chinees!" en de zachte porretjes worden stevige duwtjes met handen en voeten!!!
 Bij het ontwaken merk ik steevast in de rechterhoek van de slaapkamer mijn harnasje in twee stukken verscheurd op de vloer! Vanavond waag ik het nogmaals! Slapel, allemaal!
21:11 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-07-05

kinderverdriet

Het azuurblauwe zwembad dat ons vorige week zo uitdagend lag toe te lachen ( ik waande me een echte fimster, m'n bruine armen gespreid op de opgeblazen wand, m'n gezicht vrijend met de zon en gelukkig, m'n lichaam onder water), ligt er nu hulpeloos bij.
Het lijkt of een parachutist is neergestreken en holderdebolder het hazenpad heeft gekozen...Zou hij mijn te drogenhangende uierbroeken (ik leef nu eenmaal op den boerenbuiten..bij jullie heet dat bh of zo..) aanzien hebben voor valschermen van de vijandelijke troepen??? GRAPJE..het is immers geen oorlog!
Uren heeft het geduurd alvorens het bassin leeg liep. Om het proces te versnellen, rukten wij ijverig aan met enkele emmertjes en arroseerden de rosse plekken op het gazon.  Wij, ttz. de vrouwtjes, want het zogezegde "sterke" geslacht vond het achtzamer vanop hun luie reet (excuseer me de uitdrukking, maar dit kwam direct bij me op!) enkele richtlijnen te geven. En neen, ik weet wat jullie nu denken, doch onze uithaal reikte net niet ver genoeg tot onze spijt en hun groot jolijt!  Nu ja, ieder diertje zijn pleziertje!
Het lozen was echt broodnodig, aangezien het paradijs duizende kikkers leek te bergen.
Zoals gewoonlijk, bezocht kleine Robin ons op donderdag.  Dit is de dag van de week waarop de hele familie zich rond de tafel schaart, teneinde zich tegoed te doen aan de heerlijke maaltijden van mijn ventje.
Doch, deze keer was ze allesbehalve vrolijk!  Verontwaardigd kwam zij binnengestormd. "Omi, Omi, kom kijken..vlug..het glote zwembad is kapot!" Ik huppel gedwee, zoals het een Omi betaamt, mee aan dat kleine polleke en stel haar gerust: "Neen, mijn schatje, er zit gewoon geen water meer in, zie je dat dan niet?" "Ja, geen watel meel." prevelt ze, terwijl ze angstvallig, tongetje uit de mond, de opgeblazen rand probeert op te tillen...alsof het water plots te voorschijn zou komen...
Beteuterd stond ze aan haar poepje te krabben..Haar maniertje van nadenken, zo blijkt!
"Als het dit weekend goed weer is, zal Omi het badje terugvullen..is dat goed?" Prompt: "Ja, goe weel..zwembadje vullen!" Met een beetje veel schuldgevoel troon ik haar terug naar binnen..Haar oogjes stonden vochtig en haar onderlipje was een tweetal centimetertjes gezakt!! Nu maar duimen voor goed weer, zodat mijn kleine prinses terug naar hartelust kan ronddobberen in dat voor haar toch reuze-zwembad.  Net zolang tot haar fijne zoze lippentjes muteren in dikke blauwe..want dan is het hoogtijd om dat rillende kleine lijfje in mijn lekkere warme handdoek te wikkelen..Zalig, niet? Allen duimen maar!!


19:33 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-07-05

een wereld van verschil

Vandaag, in tegenstelling tot de vorige weken - of waren het maanden?- een rustige gezapige werkdag .  Dit mede dankzij één van mijn collegaatjes.  Deze zit momenteel waarschijnlijk te genieten van een potje pootje baden in onze lekkere propere Noordzee..hoewel, de gedachte alleen al bezorgt me stijve tepeltjes!! Soit, ik mocht haar vandaag dus vervangen in onze zusterfirma, die zich op een 200 metertjes bevindt van mijn comfortabele villa in ons rustig dorpje..snuif!...Het begon uiteraard geweldig! Geen uren rijden, geen files..niks van al dit fraais.  Juist een viertal minuutjes kuieren naar het bureel.  Onderweg nog vlug een smoske , twee fanta light "aux citrons" en natuuuurlijk een pakje marlboro meegenomen en oeps, wegwezen naar mijn oude vertrouwde bureau.  Aangezien ik het enige levende wezen was - buiten enkele lastige zwermende vliegen (jaja, op den buiten!) heb ik enkel kunnen dialogeren via onze nationale Belgacom. Uiteraard kreeg ik via de binnenlijn regelmatig m'n collega's van Aalst over de tong.
Raar! Een wereld van verschil!..en toch werken, zwoegen wij voor diezelfde Big Boss!.
Zo hectisch het ginder aan toe gaat, zo landelijk rustig verloopt het hier.
Aalst! Mijn God!  Daar neem je de telefoon op met de hoorn geplet op je linkeroor terwijl je rechterwijsvinger je rechteroor doorboort! Je waant je op de vismarkt..Geroep, getater, gegil..tussendoor ratelende printers, ronkende toestellen, ijskastdeuren die toegesmeten worden, lallende chauffeurs die hun propvolle koelboxen om de haverklap neerploffen....Ik durf me niet verder uit te weiden over de reukhinder..Dat brengt me even terug naar hier..landelijk, dus ook geurhinder, zij het minder hevig..natuurlijker en daarenboven enkel getsjilp van vogeltjes!
Aalst! Mijn God! Speciaal volk..op een personeelsfeest lijken de collega's wel internen van het zesde, of mss zevende, studiejaar.. Allen dragen ze een sobere zwarte ( ik weet het, blauw was DE kleur, dus ze zijn er al wat op vooruit gegaan, hoewel..) rok met witte blouse...bijgevolg, na enkele uurtjes en dito glaasjes oogde ik het normaal mijn volgende borreltje te bestellen aan één van hen!
Aalst!  Mijn God!  Zij, de Aalstenaren stinken uit hun bek en elders...Neen, niet allemaal..maar de meesten....Niet moeilijk! Zij zijn klein, geblokt, vierkantig..je weet wel..de Miss Piggy club!! (alleen de kleur verschilt..roos kennen ze niet, al goed misschien..) Gisteren ontdekte ik iets waanzinnigs. Eén van hen , een dwerg van 1,50 meter, met vierdubbele kin ( Robin zou zich terug bij Assepoessie wanen), een torso van een gorilla, was aan het gesticuleren. Wegens weersomstandigheden had zij haar witte kiel uitgelaten, ..grove fout!! Zij hief haar rechterarm op en ik aanschouwde een bosje vol bacteriën..ze zal mijn verbazing zeker en vast gemerkt hebben, daar mijn klavier bleef protesteren onder de druk van mijn kinnebakkes.
Op zulk moment dank ik de Heer dat er zogezegd op elk potje een dekseltje past...hoewel, er zijn grenzen..niet?
Ik ga nog wat druppeltjes nemen....


23:39 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |