18-07-05

de zoeten inval

Vrijdagavond thuisgekomen na een extra drukke werkweek!( Ze nemen daar blijkbaar allen tegaar verlof!) Ik werd er verwelkomd met een oorverdovend "Helabas!!" Een elletje (of iets meer?) lager aanschouwde ik twee blonde staartjes en daaronder een blozend snoetje met twee vooruitgestoken roze lippentjes….mijn kleine Coltrui!! Uiteraard heb ik ze een toot gegeven, wat dacht je? Mijn hele kroost (uitgezonderd Kakkenest) zat me op te wachten, niet zozeer om mezelf dan wel om het "aan tafelen gaan" Het eten was voortreffelijk, zoals steeds…Ik genoot met volle teugen van het gezelschap EN van de zachte stem die me die zoete woorden toefluisterde waarop ik steeds dieper in mijn stoel belandde. "Hé, jij hebt een weekje verlof!" Verlof! Verlof! Geen verdomde wekker, geen witte schorten, geen gezever, geen gelul, geen geroddel, geen vettige moppen, geen glazen ogen, geen bochels, geen gestotter, zelfs gene pis of kak!! (mijn God, waar ben ik tewerkgesteld???) Neen, niks van al dat fraais…alleen gewoonweg genieten..genieten van de rust, de stilte..muziekje op de achtergrond met een lekker boek tussen de pollen.

Het weekend begon alvast stralend! Ik liet uiteraard het zwembad vollopen..met veel geduld..doch, niks aan de hand want het "Bernini mysterie" deed de tijd voorbijvliegen…Daar was Coltrui met zijn progéniture..Hijzelf nestelde zich met zijn felbegeerde juppeke in de TV-kamer. "Coltrui, jongen, dat meent ge niet!! Met dit weer?" Prompt: "Zeg, ma..het is koers hé!" Jesus, ja..mannen! Ik nam kleine Coltrui bij het handje en samen hebben we de la met tupperware-potten leeggemaakt. Zien jullie het tafereeltje? De tuinslang aan de ene kant van het bad, proestte al dat klare, koele water naar binnen..aan de andere kant daarentegen zat kleine pruts het bad te ledigen met potjes en emmertjes! Grappig, toch? Na een uurtje zat ze zelfs poedelnaakt te kokerellen…want dat water was geen water hé, dat was soep, koffie met alles erop en eraan, pannenkoekendeeg, kortom ik heb me daar rond zitten eten!! Tussen de juppekes door kwam Coltrui me vragen of het een goed boek was!!!!!

Mevrouwtje Coltrui kwam ons ’s avonds vergezellen bij het avondmaal…om 20u zijn ze huiswaarts gegaan..valiezen in de koffer en nestwaarts voor een korte nacht! Om 03.00 zouden ze vertrekken….Duimen nu maar op een veilige aankomst!

Zondag..zondag!!..de hele dag om lekker te vrijen…(komt niet van mezelf hé!)..zag er rustig uit…Kakkenest op weekend, Coltrui & Co op weg naar Spanje..en de middelste moest werken! Het zwembadwater was lekker opgewarmd..ik wrong me in mijn badpak., met boek en leesbril nestelde ik me in mijn twee stoeltjes..neen, ééntje voor m’n poep en ééntje voor mijn benen. Bladzij 3…Ring..ring..de telefoon!! Het was het vriendinnetje van onze "middelste"! "Ik was van plan te kuisen, maar ’t is zo warm..stoort het als ik even langs kom?" "Tuuuuurlijk niet, meiske, ’t is geen weer om te kuisen, kom maar af en breng je zwemgerief mee!" De hoorn neer…shit..vlug iets anders aan trekken..of neen, trek er een jurkje bovenop! Alles bijeen..het was leuk! We hebben allebei genoten van dat waterding. Na haar vertrek begon mijn ventje aan ons avondmaal.."mosselen met friet!" Aangezien mijn nageslacht daar niet zo zot van is profiteren we bij zulke gelegenheden (samen met twee) ervan om naar hartelust van die zalige dingen te sloeberen. De pot stond nog niet op tafel of..Ring..ring..een fietsbel! Eén van mijn toffere collega’s stond op ons terras…Zij kwam er gezellig bijzitten.."Glaasje rosé?" "Ja, graag!" "Eén mosselke?" "Neen, dank je..heb juist gegeten!!" Tijdens ons gezellig getater beginnen de honden te blaffen….wie nu weer?..Het was de middelste met zijn vrouwtje..met Frietjes & Co.."Schuif erbij!"..Er werd gesproken over koetjes en kalfjes en over ernstigere dingen. .Snoep- en chipszakken werden over de tafel verspreid. Het was half drie…fiets van collega staat hier nog!!! Vanmorgen heeft ze me wakker gebeld..om 11.15….zij wou weten of ik ook zo’n kater had…neen, meiske!..ik ben dat oh, zo gewoon!! Ah ja, heb dan 's avonds nog bericht gekregen via Kakkenest..Coltrui & Co waren goeg aangekomen! ..Dat ze maar rap terug zijn!!
21:53 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

een weekend om u tegen te zeggen :D

Gepost door: Anne | 19-07-05

De commentaren zijn gesloten.