04-07-05

kinderverdriet

Het azuurblauwe zwembad dat ons vorige week zo uitdagend lag toe te lachen ( ik waande me een echte fimster, m'n bruine armen gespreid op de opgeblazen wand, m'n gezicht vrijend met de zon en gelukkig, m'n lichaam onder water), ligt er nu hulpeloos bij.
Het lijkt of een parachutist is neergestreken en holderdebolder het hazenpad heeft gekozen...Zou hij mijn te drogenhangende uierbroeken (ik leef nu eenmaal op den boerenbuiten..bij jullie heet dat bh of zo..) aanzien hebben voor valschermen van de vijandelijke troepen??? GRAPJE..het is immers geen oorlog!
Uren heeft het geduurd alvorens het bassin leeg liep. Om het proces te versnellen, rukten wij ijverig aan met enkele emmertjes en arroseerden de rosse plekken op het gazon.  Wij, ttz. de vrouwtjes, want het zogezegde "sterke" geslacht vond het achtzamer vanop hun luie reet (excuseer me de uitdrukking, maar dit kwam direct bij me op!) enkele richtlijnen te geven. En neen, ik weet wat jullie nu denken, doch onze uithaal reikte net niet ver genoeg tot onze spijt en hun groot jolijt!  Nu ja, ieder diertje zijn pleziertje!
Het lozen was echt broodnodig, aangezien het paradijs duizende kikkers leek te bergen.
Zoals gewoonlijk, bezocht kleine Robin ons op donderdag.  Dit is de dag van de week waarop de hele familie zich rond de tafel schaart, teneinde zich tegoed te doen aan de heerlijke maaltijden van mijn ventje.
Doch, deze keer was ze allesbehalve vrolijk!  Verontwaardigd kwam zij binnengestormd. "Omi, Omi, kom kijken..vlug..het glote zwembad is kapot!" Ik huppel gedwee, zoals het een Omi betaamt, mee aan dat kleine polleke en stel haar gerust: "Neen, mijn schatje, er zit gewoon geen water meer in, zie je dat dan niet?" "Ja, geen watel meel." prevelt ze, terwijl ze angstvallig, tongetje uit de mond, de opgeblazen rand probeert op te tillen...alsof het water plots te voorschijn zou komen...
Beteuterd stond ze aan haar poepje te krabben..Haar maniertje van nadenken, zo blijkt!
"Als het dit weekend goed weer is, zal Omi het badje terugvullen..is dat goed?" Prompt: "Ja, goe weel..zwembadje vullen!" Met een beetje veel schuldgevoel troon ik haar terug naar binnen..Haar oogjes stonden vochtig en haar onderlipje was een tweetal centimetertjes gezakt!! Nu maar duimen voor goed weer, zodat mijn kleine prinses terug naar hartelust kan ronddobberen in dat voor haar toch reuze-zwembad.  Net zolang tot haar fijne zoze lippentjes muteren in dikke blauwe..want dan is het hoogtijd om dat rillende kleine lijfje in mijn lekkere warme handdoek te wikkelen..Zalig, niet? Allen duimen maar!!


19:33 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik duim zeker mee... de kinderen en ik willen ook dat het zonneke terug komt.

Gepost door: zuchtje | 04-07-05

ik hoop dat het goed weer is. Want ik wil op het festival niet uitgeregend worden...

Gepost door: Anne | 05-07-05

Gegarandeerd Ik denk niet dat ze daarboven nu nog water over hebben, dus het wordt gegarandeerd mooi weer. Ik duim voor leuke verslagjes over die zomerse plonspartijen.

Gepost door: Stof | 05-07-05

De commentaren zijn gesloten.