27-06-05

Even komen moeffelen..lasix heb ik niet gekregen..wel een fl

Even komen moeffelen..lasix heb ik niet gekregen..wel een flesje 'k weet niet wat (homeopatie)..als dat niet helpen zou krijg ik mijn lasix! Heb daar staan showen met m'n dikke buik, geknepen tussen duim en wijsvinger! Ze (de gifmengster in dit geval ) schrok zich te pletter. Morgenvroeg word ik geacht 50 druppels te nuttigen bij het ontbijt! Welk ontbijt, vraag ik me af..ik wil immers vermageren!  Mag dat nu niet, vanavond?  De gifmengster probeert me ervan te ovrertuigen dat ik dan 's nachts wakker zou worden om te gaan plassen.. EN DAN??? Morgenvroeg zit ik meer dan een uur op de baan ..EN DAN???  Ze zag de radeloosheid in mijn ogen en prevelde :"Neem dan alvast vanavond 30 druppeltjes voor het slapengaan.." Mijn hersenkronkels begonnen te werken .".een dertigtal???"'s Morgens zou ik er vijftig mogen nemen..en nu maar dertig?  Wat kan mij dat nu bommen..ik wil die buikgordel WEG!! Tussen jullie en mij..ik heb er zestig genomen....het zal een natte nacht worden en hopelijk morgenvroeg een platte buik! Ben ik nu een stom kieken??Jawel, zeker..bah, neen meiske! Graag een beetje steun!!!

21:41 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

26-06-05

water!!!!!!!!!!

Snoepen doe ik niet, eten doe ik gezond en aan lichaamsbeweging heb ik de laatste weken geen gebrek, dank zij Ginoke en Jantje.Logisch dus dat ik zou afvallen..doch van die logica valt er niks te bespeuren.  Integendeel de gruwelijke realiteit zegt me : " Je wordt dik!" en dan is dat nog mooi uitgedrukt! Neen, kom me nu niet vertellen dat de pondjes er uiterst moeizaam afgaan op mijn "rijpere" leeftijd..want dat is je reinste kak!  Ik ben omi, maar bobonne lijkt me gepaster..ik ben een ma of mams, maar voel me meer een moederkloek! 
Ik begreep er niks van..tot gisteren..wat is er met mij gebeurd sinds een veertiental dagen??? Juist, de hormonenpil! Zij nestelt zich terdege in mijn lichaamshuishouding, dat duivelse ding!  En ja, de bijsluiter bracht verheldering in de vorm van "waterophoping"....Ik mag dan zelfs uiterst tevreden zijn , zo blijkt wanneer ik de overige bijwerkingen overlees...maag- en darmstoornissen, verminderd libido, misselijkheid, duizelingen enz..ne mens zou voor minder liever heel zijn leven verder bloeden! Soit, het is maar voor twee maandjes..die uiteraard lang zullen duren (waggelen jullie maar eens door het leven als een waterreservoireke!)
Mijn heupen lijken 8 cm gestegen en mijn buikje (of beter buik) lijkt op dat van een hoogdrachtig nijlpaard!
Het is begot niet eerlijk..het is waarachtig Godgeklaagd! Ik troost me bij de gedachte dat het maar water is..morgen eerste werk: naar de gifmenger om lasix of iets dergelijks..en hopen dat dat spul geen nevenwerkingen heeft zoals..enorme eetlust bv.?
 

14:34 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-06-05

regelrechte ramp

Gino en Jan...zo heten onze twee computerspecialisten! Ze zijn sinds 4 juni bij ons in het labo gekazerneerd.Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat staan zij voor ons klaar! Twee schatten zijn het! Je mag hen alles vragen..ze worden door éénieder aangeklampt...Gino van hier en Jan vandaar...alles lukt perfect wanneer die lieverds naast je staan...en ja, natuurlijk, het is allemaal zo poepsimpel..het pakket is werkelijk gebruiksvriendelijk..het lijkt allemaal wel te marcheren als een fluitje van ne cent...WAAROM  ZITTEN WIJ DAN IN DE SHIT??? Big Boss wil personeel uitsparen..testen worden voortaan gescand..jaja, poepsimpel..die zes secretaresjes moet niets meer intikken..alleen hier en daar wat signalitiek! Alleen..de scanner lijkt te gevoelig afgestemd..leest niet alle testen in..enne er zijn zo van die doktertjes die ipv streepjes, lijnen trekken en dat accepteert ons scannertje niet..En dan de patiëntengegevens (de signalitiek dus)..er werd geen enkele patiënt gecopieerd van het vorige systeem..dat maakt dat die zes trezekes met overuren zitten om naar huis te schrijven....uitsparen?? Laat me niet lachen. Oh, ja...de maand is bijna om..de facturatie staat voor de deur...benieuwd wat dat gaat geven!

16:26 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-06-05

rotdag

Yes, hier zit ik dan weer…gisteren 17 juni , op bezoek bij de gynecoloog!!! En ja, ik leef nog! Ik mag terug gel ijk een puber de pil nemen en na twee maandjes mag ik terug op consultatie! Beteuterd verliet ik het ziekenhuis..dwaalde gedurende een half uurtje door de stad, bezweet..het weer waas immers zwoel., voelde me echt down, oud! Volgende opdracht..een nekkraag laten maken met kinsteun! Tien minuten later en 268,80 euro’s armer stond ik op het voetpad met een robocobachtig maaksel…tot overmaat van ramp belandde ik in de bus tegenover twee rare kwieten..heb constant liggen turen naar het plafond! Kortom, een dag om snel te vergeten…..Hopelijk is ons nieuw softwarepakket vlug op punt want ik heb echt geen tijd meer om blogjes te lezen….tot spoedig!!22:30 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-06-05

moe

Hier ben ik dan effe…moe, voldaan,,toch nog hectisch….ik ben echt op!  Nieuw software-pakket op het werk..de rest volgt..slaapwel       lllllllllll…Ik ben teutop! Heb er deze week 70 uur opzitten! Tot schrijfs!?

22:58 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-06-05

geduld!!

Ik weet het, ik zou het moeten weten zelfs, " Geduld is een schone deugd!" Alleen is dat één van die deugden waarvan ik niet genieten kan.

Neem nu bij den bakker…Die wandel ik gewoonweg voorbij wanneer ik binnen een drietal klanten bespeur..Ik fret nog liever m’n oud brood verder op dan daar te staan lanterfanten, want dat zou ik zeker doen indien ik de bakkerij zou binnenstappen. Je moet namelijk weten dat, ik zweer het je, elke klant daar staat aan te schuifelen met z’n lottoformuliertje in de hand. In het beste geval dan, want menigéén staat daar met z’n boodschappentasje, waarin diep van onderen het rode kaftje verschuild zit. Langzaam tasten ze ernaar ."Neen, dat is het niet. Wat is dit nu? Neen, dat is het ook niet." Eerst even de bril zoeken. "Ah, hier is het!" Waarop het formuliertje eerst eens flink bepoteld wordt, na duim en wijsvinger te hebben bevochtigd aan hun nuchtere, stinkende tong…om het vervolgens (uiteindelijk!) aan de bakkerin te overhandigen. Ja, ja, bij onzen bakker! Wedden dat de volgende graag 100 g préparé, 100 g garnaalsla en 100 g kip curry op zijn pistolekes wil? Ja ja, wij zijn nog steeds bij den bakker! Bij nader inzien, ik leef trouwens niet alleen, beslis ik mijn broodje bij de plaatselijke kruidenier te halen.

En dan bij den beenhouwer!!! Dames , tatterend voor mij. Ik luister met een half oor.(ik heb ook het weerbericht in de krant gelezen en die ooievaar in de voortuin van de buren was echt geen vogelverschrikker!!) blijven maar tatteren .Oef..eindelijk het is aan één van hen! "Is het AL aan mij?" vraagt één van die ganzen " Geef me dan al maar 100 g huisgemaakte hesp!"..Blablabla verder…de geur van vers bloed en het aanschouwen van al dat vleesgedoe in de koeltoog doet me daveren. "Ah, ja de kippen staan in promotie zie ik, geef er mij maar drie..en een been voor onze Rik "(haren hond, hopelijk!). Je begrijpt dat ik de winkel ben uitgelopen met het hoogstnoodzakelijke ( Kakkenest moest de charcuterie maar komen halen..) en verder naar huis ben gezwijmeld! Ik mag me gelukkig prijzen dat m’n ventje 3x per week de GB bezoekt want ik denk dat bij mijn bezoek geen karretje overeind bleef!!..Ik krijg hier juist een hapje voorgeschoteld…appel met ham in brikdeeg..aan te bevelen..hoewel, pikant!! Toch lekker..waar was ik?

Geduld!! Ah, ja!..de wachtzaal van den dokter, tandarts, gynecoloog….een ware ravage voor de bloeddruk! Wat baat het je tandjes en..nog even andere dingen extra onder handen te nemen? Je zweet je te pletter in die zwoele wachtkamer…om uiteindelijk op die pijnbank te belanden

M’n collega’s manen me regelmatig aan niet te panikeren…maar als zo’n dokter je aan de lijn uitschijt voor rotte vis (ik weet het , dokters behoren tot een speciaal ras, hoewel sommige zijn echt wel schatjes)….het zijn en blijven (hopelijk) toch klanten!!

Of m’n ventje die de living aan het schilderen is…ik sta halverwege de geverfde muur klaar met hamer en nagel om één of ander schilderijtje op te hangen

Geduld, geduld, ik HAAT dat woord. een lelijk woord trouwens….Ik ben nu al zo benieuwd naar het geslacht van mijn tweede kleinkind..het moet vooruitgaan..hoewel…!!..het gaat al zo vlug allemaal!!22:49 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |