03-06-05

geduld!!

Ik weet het, ik zou het moeten weten zelfs, " Geduld is een schone deugd!" Alleen is dat één van die deugden waarvan ik niet genieten kan.

Neem nu bij den bakker…Die wandel ik gewoonweg voorbij wanneer ik binnen een drietal klanten bespeur..Ik fret nog liever m’n oud brood verder op dan daar te staan lanterfanten, want dat zou ik zeker doen indien ik de bakkerij zou binnenstappen. Je moet namelijk weten dat, ik zweer het je, elke klant daar staat aan te schuifelen met z’n lottoformuliertje in de hand. In het beste geval dan, want menigéén staat daar met z’n boodschappentasje, waarin diep van onderen het rode kaftje verschuild zit. Langzaam tasten ze ernaar ."Neen, dat is het niet. Wat is dit nu? Neen, dat is het ook niet." Eerst even de bril zoeken. "Ah, hier is het!" Waarop het formuliertje eerst eens flink bepoteld wordt, na duim en wijsvinger te hebben bevochtigd aan hun nuchtere, stinkende tong…om het vervolgens (uiteindelijk!) aan de bakkerin te overhandigen. Ja, ja, bij onzen bakker! Wedden dat de volgende graag 100 g préparé, 100 g garnaalsla en 100 g kip curry op zijn pistolekes wil? Ja ja, wij zijn nog steeds bij den bakker! Bij nader inzien, ik leef trouwens niet alleen, beslis ik mijn broodje bij de plaatselijke kruidenier te halen.

En dan bij den beenhouwer!!! Dames , tatterend voor mij. Ik luister met een half oor.(ik heb ook het weerbericht in de krant gelezen en die ooievaar in de voortuin van de buren was echt geen vogelverschrikker!!) blijven maar tatteren .Oef..eindelijk het is aan één van hen! "Is het AL aan mij?" vraagt één van die ganzen " Geef me dan al maar 100 g huisgemaakte hesp!"..Blablabla verder…de geur van vers bloed en het aanschouwen van al dat vleesgedoe in de koeltoog doet me daveren. "Ah, ja de kippen staan in promotie zie ik, geef er mij maar drie..en een been voor onze Rik "(haren hond, hopelijk!). Je begrijpt dat ik de winkel ben uitgelopen met het hoogstnoodzakelijke ( Kakkenest moest de charcuterie maar komen halen..) en verder naar huis ben gezwijmeld! Ik mag me gelukkig prijzen dat m’n ventje 3x per week de GB bezoekt want ik denk dat bij mijn bezoek geen karretje overeind bleef!!..Ik krijg hier juist een hapje voorgeschoteld…appel met ham in brikdeeg..aan te bevelen..hoewel, pikant!! Toch lekker..waar was ik?

Geduld!! Ah, ja!..de wachtzaal van den dokter, tandarts, gynecoloog….een ware ravage voor de bloeddruk! Wat baat het je tandjes en..nog even andere dingen extra onder handen te nemen? Je zweet je te pletter in die zwoele wachtkamer…om uiteindelijk op die pijnbank te belanden

M’n collega’s manen me regelmatig aan niet te panikeren…maar als zo’n dokter je aan de lijn uitschijt voor rotte vis (ik weet het , dokters behoren tot een speciaal ras, hoewel sommige zijn echt wel schatjes)….het zijn en blijven (hopelijk) toch klanten!!

Of m’n ventje die de living aan het schilderen is…ik sta halverwege de geverfde muur klaar met hamer en nagel om één of ander schilderijtje op te hangen

Geduld, geduld, ik HAAT dat woord. een lelijk woord trouwens….Ik ben nu al zo benieuwd naar het geslacht van mijn tweede kleinkind..het moet vooruitgaan..hoewel…!!..het gaat al zo vlug allemaal!!22:49 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

bloeddruk hmm je bloeddruk is niet goed zullu dat gejaagd zijn...affin een rustig week end toegewenst

Gepost door: de vos | 04-06-05

Tja 't is ook niet mijn sterkste eigenschap moet ik zeggen....
proficiat met de komst van je tweede kleinkind !

Gepost door: Anneke | 05-06-05

hei hoi hoi hoi
kwam eens loeren op je blogje..
see ya en tot laters
leuke blog
xxxxx

Gepost door: moi | 06-06-05

ik kan mij ook zo opjagen... gelukkig doen bij ons de papa de boodschappen, want ik vrees dat als ze dat aan de dames overlaten, dat de winkels niet groot genoeg zijn... Wij zouden peins ik wel een de boel op stelten durven zetten :s

Gepost door: Anne | 07-06-05

? Was Chinezeke "een beetje" hyper toen ze dit logje schreef? Of is ze echt zo'n zenuwpees...

Gepost door: kaatje | 08-06-05

Tip als je een afspraak bij de gynacoloog of tandarts hebt, bel haar dan eerst om te vragen hoe ver ze staat en hoe lang het zou kunnen duren vooraleer je aan de beurt bent... Dat doen wij altijd, works perfect!
(ik ben ook eentje met weinig geduld!)

Fijn weekend!

Gepost door: Tinkerbell | 10-06-05

waw neen, ik ben gewoonweg hyperongeduldig en heb de pest aan dokters (met slecht nieuws..) Ik ben gewoon een bange wezel!!

Gepost door: cchinezeke | 10-06-05

De commentaren zijn gesloten.