28-04-05

Stokje voor zuchtje

Typ wat je wil zeggen, als je deze wereld verlaten hebt, en je nog één iets mag vragen aan gelijk wie.

 

Eén iets..?..Ik zou wel duizend dingen willen vragen! Maar als het één ding moet wezen…"Mag ik alstublieft eens terugkomen samen met mijn geliefden..?!"

 

Indien je de wereld kon herschilderen, wat zou je dan zeker veranderen van kleur?

 

De kleur van de humor van Big Boss….te zwart! …De kleur van m’n wangetjes wanneer ik verlegen word… te rood ! De kleur van bloed… bezorgt me maandelijks ergernissen. Voor de rest vind ik alle kleuren prima… laat de natuur en de artiest zijn gangetje maar gaan!

 

Lijfgeuren, bloemengeuren, exotische, koeienvlaai: wat ruik je het liefst en heb je enig idee waarom?

 

Het liefst… de geur van gemarineerde lookribbetjes. Het liefst… de geur van m’n ventje die de douche verlaat. Het liefst… de "Herbes de Provence" die op m’n entrecôte liggen op de barbecue… de natuurlijke geur van Coltrui junior, zo lief, mensenlief, ik ben er verzot op!

 

Droom je van een mooie toekomst? Wat wil je verbeteren aan het leven dat je nu leidt? Of leef je nu al in een droomwereld?

 

Dromen van een toekomst heb ik helaas niet meer…ik hoop alleen maar dat mijn nakomelingen het goed zullen hebben…


22:23 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

mijn oma-zaliger heeft mij geleerd om steeds te dromen van een mooie toekomst, hoe oud je ook bent... Het geeft je hoop en levensvreugde :D

Gepost door: Anne | 28-04-05

Robin vindt dat omi ook lekker ruikt. Namelijk naar berenkoekjes met 'sokko'. :-)

Gepost door: Eva | 28-04-05

. Ten minste één van je nakomelingen heeft het al goed hoor :)

Gepost door: Coltrui | 28-04-05

hola @Anne : zooooo oud ben ik nu ook nog niet zene
@ Eva : :-))
@ Coltrui : allé vooruit..nog twee te gaan!!

Gepost door: chinezeke | 29-04-05

Grrrrr.. ..Barbeque..*kwijl*
Laat de zon maar schijnen!

Leuk weekend Chinezeke!

Gepost door: Tinkerbell | 29-04-05

neenee, ik weet wel dat je nog niet zo oud bent, maar ik was echt aan het denken aan mijn grootmoeder op de moment dat ik het schreef. Ik bedoelde maar dat je zelfs op je 90 nog toekomstdromen kunt hebben.
Verder wilde ik graag nog een reactie geven in verband met dat grootouder-gedoe op mijn blog. Ik heb ook al gemerkt bij jou dat jij iemand bent met een eeuwige jeugd, net zoals mijn grootouders. Als kind is dat heel leuk, als puber en als adolescent zijn dat prachtige dingen. Verder weet ik nog niet, want ik ben zelf nog maar een adolescent. Maar het eeuwig-jeugdige zorgt ervoor dat je met je grootouders kunt praten. Ze weten over je eerste vriendje... Ik ben ervan overtuigd dat jij ook zo iemand zal zijn voor kleine Coltrui. En ik durf je daarom nu al garanderen, je moet zelfs je best niet meer doen. Zowiezo zal je voor haar de liefste grootmoeder van de ganse wereld zijn :D

Gepost door: Anne | 30-04-05

Vind ik ook. Ik ga volledig akkoord met Anne

Gepost door: Luke | 30-04-05

Cliché Chinezeke... de typische grootmama! Zoals jij je taak vervult als omi vind ik schitterend. Ik denk daarbij meteen aan de zovele Tv-programma's en soaps waarin de rol van grootmoeder meestal als een cliché rollenpatroon wordt omschreven. Hierbij bedoel ik bijvoorbeeld het uitdelen van snoepgoed. Zoals Eva reeds zei; Robin weet bij wie ze moet zijn wanneer ze snakt naar een heerlijke "berenkoek met sokko". Ook de pannenkoeken zijn weer in de dag van vandaag. Ik ben waarschijnlijk mijn puberale trekken al ontgroeid, tenminste dat hoop ik toch! Maar dat wil daarom niet zeggen dat ik de pannenkoeken beugegeten ben! =-) Jawel, ik eet ook graag pannenkoeken! Sinds Robin in ons midden is gekomen, kan ik daar eindelijk ook weer van genieten =-p Snoepjes...nog zoiets! Chinezeke brengt snoepjes mee! Ook al geleden van de tijd toen ik nog geloofde in sinterklaas! Sindsdien, nooit geen snoepjes meer gezien! Op een dag had ze weer snoepjes bij waarop ik enthousiast reageer en direct vraag: mama, krijg ik een snoepje! Waarop ze, met een plezierige grimas op het gezicht, antwoordde: neen, die zijn voor Robin en daar blijf je af. Het moedergevoel is haar alleszins nog niet ontgaan. Integendeel, sinds Robin geboren is, is ons Chinezeke helemaal beginnen openbloeien en dat is fijn om zien! Ze doet dat goed! Ook al moet ik mijn snoepjes afstaan! =-)

Gepost door: Bariho | 30-04-05

olala.. @Anne en Luke..dankoewel.Anne je doet me blozen..en eerlijk gezegd zoooover had ik nog niet gedacht...haar eerste vriendje begod!
@Kakkenest..heb jij pre nodig ofzo? of heb je weer eens aan de fles gezeten? ;-)) Die pannenkoeken daar mag je gerust mee van genieten..maar kleine snoepjes voor kleine kindjes, grote voor grote "kindjes" Bedankt in ieder geval voor het mooie compliment!

Gepost door: chinezeke | 30-04-05

Reply Chinezeke schreef: @Kakkenest..heb jij pre nodig ofzo?

Viel da op? =-p

Chinezeke schreef: of heb je weer eens aan de fles gezeten? ;-))

Viel da op? =-p

Chinezeke schreef: Die pannenkoeken daar mag je gerust mee van genieten..maar kleine snoepjes voor kleine kindjes, grote voor grote "kindjes"

Dank u, denk ik =-s

Chinezeke schreef: Bedankt in ieder geval voor het mooie compliment!

Dat is graag gedaan! ;-)

*out*

Gepost door: Bariho | 30-04-05

De commentaren zijn gesloten.