08-02-05

THE job

Wie van jullie is nu eens echt tevreden van hun job? Ahwel, ik wel zie, ik heb echt de figuurlijke hoofdvogel afgechoten! Aangezien wit geweldig oogt bij mijn gele velletje, besloot ik na de " officina" (waar het préke en de leute te miezerig werden!) in een klinisch laboratorium te gaan travakken. Je weet wel,dingen zoals veel rood of geel ( naargelang het cholesterolgehalte) bloed,..gele, bruine of rode pipi (heeft echt niks te maken met het drinken van witte, rode of rosé- wijnen, want het mijne is nog helder geel) ..kaka , deze kleuren zijn erg variabel, kijk maar eens in jouw pot!,..zalig warme sperma!!!,..bontgekleurde sputa,...gezwellen in allerlei vormpjes..dat alles onderzoeken wij. 'T is te zeggen onze laboranten, want ikzelf behoor tot de administratie en boekhouding. Doch 's avonds mag ik de dringende (lees "abnormale" waarden ) doorbellen naar de dokters.Ik babbel gezwind over eosinofielen, basofielen, lymfocyten, amylase en lipase, ptt's en inr's of het me een lust weze! Ik voel me dik onderbetaald, wanneer sommige artsen me de vraag durven te stellen van " en is dat te hoog of te laag?" Dan voel ik me zo superieur (in dat witte jasje!) wanneer ik , uiteraard met de normaalwaarden genoteerd op mijn schermpje, kan zeggen " Neen, dokter, de normaalwaarde is....."
Vervelend is wel dat bijna elke arts  je vraagt.."en met wie spreek ik?" Prompt: " Met het Labo, dokter," " Jaja, maar met wie?" Birgit Van Mol kon niet..dus, blozend prevel ik" Met Chinezeke, dokter!" "Aha, goedenavond, Chinezeke!" Ik voel me een echte Russische Matroeska!
Waarom schrijf ik dit nu vandaag? Vandaag heb ik een nieuwe opdracht gekregen. Eén of andere dokter uit ons klantenbestand , is aangesteld om opiaten in urine op te speuren.(99% van de slachtoffers zijn mannelijk!) Gevolg, Chinezeke mag de jongelui ontvangen, vragen hen te ontdoen van jas en pull, waarop ik ze mag aftasten op een eventueel verstopt pipistaal van één of andere cleane vriend, vervolgens mag ik ze een genummerd steriel potje aanreiken, om dan met een loupe hun ge-urineer gade te slaan! ( lees: "Hou hun fluit goed in het oog!) Wat zal het morgen zijn? Ik weet één ding..ik ga geen slijm afnemen van glanspenissen of fluo-vagina's..wit of niet..mijn jas hangt aan de kapstok!

21:05 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hoofdvogel Meende datte :-)
't Ziet er in ieder geval een wreed afwisselende job uit :-D

Gepost door: Péke | 09-02-05

WEES GERUST!! en ik heb het nog een beetje proper gehouden...;-)

Gepost door: chinezeke | 09-02-05

*°*°*° Oei oei zou echt geen jobke voor mij zijn :-/

Gepost door: zuchtje | 10-02-05

De commentaren zijn gesloten.