30-01-05

kleine coltrui

"Ma, kan de pruts morgen blijven slapen?" " Ja, jongen, natuurlijk!" Papa Coltrui moet gaan spelen (optreden) en mama Coltrui naar een vrijgezellenfuif!.. Omi mag kleine Coltrui nog is verwennen!..'s Anderendaags! Blosjes onder de alom gekende grote blauwe kijkers komt ze binnengespurt! " Halloooo!!" ..de woeffies komen blaffend en kwispelend het wezentje van hun hoogte tegemoet. Haar handjes slaan breed uit "Neen, Bolo..Zala !!!" Ze stampt met de voetjes!..Opi, Omi, Nonkel Kakkenest en zijn Tante LIef komen ter hulp..."Bolo, Zara..af!!!"
Zij: "Jaja, Bolo, Zala af!!".en glundert dankbaar naar ons. Aan tafel doet zij zich te goed aan een tomatensoepje met een twintigtal ballekes - de mijne uiteraard niet inbegrepen! - Het hoofdgerecht laat op zich wachten!.."Omi, kijken!!!", wat wil zeggen "zet de TV aan en meekomen!" Omi huppelt gedwee mee! Met open mondje bewondert kleine Coltrui het scherm.. ik zit ook vol bewondering te kijken, alleen niet richting TV. Na de hoofdschotel die ze zonder blikken of blozen naar binnen werkt, is het tijd voor haar badje! Zij mag uiteraard de nieuwe badcrème halfleegspuiten in het lopende water. En ja zij mag alle tandenborstels meepakken én de ruggekrabber én...  Na een kwartiertje schuimtrappen riep ze "kaka!"..kaka, pipi," 't was voor haar hetzelfde dacht ik..dus laat maar gaan! Maar neen, "kaka doen!"..vooruit met de geit...oké, ik zette haar op het toilet en prompt floepten de worstjes eruit! "Flinke meid!" riep ik..Zij "Flinke meid!"..Wat een verschil met haar papa..die poepte gewoon in bad en speelde er bootje mee..Na de badscène trek ik nog even livingwaarts met haar en speel haar favoriete nummertjes. Mensenlief, het ritme dat dat kleine wezentje in haar kleine lijfje heeft!..dat heeft Coltrui zelfs niet in zijn kleine teen!! Een aantal danspasjes en een glas warme melk later vlei ik haar samen met haar woeffie en tut neer in een warm nestje..dikke knuffel en een "daaaag!" Ik trek de deur zachtjes achter me dicht...geen kik meer! Hoe bestaat het.. Coltrui was er altijd nog eens met "pipi doen" of "dorst!"..
Hoewel ik, als ik haar terluiks bekijk, haar neusvleugeltjes, wenkbrauwtjes, lange wimpertjes, oogjes.dan zie ik mijn klein Coltruitje weer...doch, Mevrouwtje Coltrui, ge ziet er zitten verdomd vele eigenschappen bij die mij vreemd zijn..jullie hebben dat fantastisch gedaan..waarvoor mijn dank..voor dat lieve,leuke, kleine wezentje!

16:47 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Oma' Liefde Is toch mooi ... niet ...

Gepost door: Lain | 30-01-05

't is hier nog te vroeg.... Maar ik kreeg het toch al warm bij het lezen,oma zijn lijkt me toch af en toe fijn ;-)

Gepost door: zuchtje | 31-01-05

. Aaaaaaah hoe liev!
Hopelijk moogt ge dra op nog zo'n exemplaar passen. =o)

(Moest ge dat nu ECHT vertellen van die "bootjes"?)

Gepost door: Coltrui | 31-01-05

die bootjes.. zijn toch alom gekend... zelfs in je eigen teksten..'k zou het anders serieus waar niet gedurfd hebben!

Gepost door: chinezeke | 31-01-05

Lieve Omi! Toen ik haar daarjuist oppikte bij de onthaalmoeder, vroeg ik: 'Gaan we naar huis?' Riep zij:'Nee, naar Omi!'

Gepost door: Eva | 31-01-05

Euh... in verband met die tandenborstels... Zat de mijne daar ook bij?!

Gepost door: de derde zoon alias kakkenestje | 01-02-05

natuurlijk daarbij, zij heeft niks gedaan in bad!

Gepost door: chinezeke | 01-02-05

Allez toe zeg Mor madam toch tis zijn intelligentie dat die kleine meegekregen heeft :o)

Gepost door: koninkske | 02-02-05

Mooi geschreven, Chinezeke. :-)

Gepost door: AV | 04-02-05

De commentaren zijn gesloten.