22-01-05

orgie

Vanavond is het weer zover! Het jaarlijks personeelsfeest! Een overbekend scenario. In 't begin van de avond staat ieder schaapachtig te glimlachen op zijn eigen steentje. Glaasje champagne - of, er zijn altijd van die zotten die een fruitsapje wagen - in de ene hand, in de andere een restje afgeknabbeld "amuse-gueultje"..Waar halen ze in godsnaam dat woord vandaan...? Meermaals was ik genoodzaakt een spurtje te maken richting toiletten! Je weet begot nooit wat je met zo'n onding tussen de kiezen krijgt! Erger nog, zit maar eens de hele avond ( en week!) met een verbrand bakkes, want zo'n gefrituurd kaasbolletje kan je hele gehemelte naar de verdoemenis helpen. Oké, niet zo gulzig zijn, maar proberen jullie maar eens dat ding zelf in jullie mond te stoppen met twee glazen, drie sigaretten en een mini-handtasje in jullie pollekes! En dan , die hartelijke gesprekjes.."Zeg had jij vorig jaar nu niet diezelfde, weliswaar mooie, blouse aan?"..of " Had jij vorige keer nu genen andere vent bij?" - uiteraard niet tegen mij - ..Naarmate het gesprek vordert, overlopen je ogen den boel, op zoek naar aangenamer gezelschap...de vloersteentjes worden gewisseld..de kringetjes worden kleiner..fruitsap kruipt bijeen..
De gong gaat.."Aan tafel!"..Verdorie, waar ga ik zitten? Nee, niet naast die zagevent..en oei, daar, niet over die trut - heel de avond haar gestoef aanhoren over haar pubers die het oh zo geweldig doen op school! (pijnlijk onderwerp voor mij!) - Soit, overal zitten er wel ambetanterikken zeker?
Moet toegeven, na enkele glaasjes lekker vocht, zie ik alles rooskleuriger..ze zijn zo slecht nog niet..euforisch beaam ik hun gedachtengang!
Het orkestje begint luiddruchtiger te spelen..beentjes strekken is de boodschap!..Konten worden geschud - mijn maag begint te draaien - er wordt geflirt!!! Mijn ogen bollen uit hun kas, en ja, daar gaat mijn vingertje weer " Kijk daar, dat mag toch niet?" en " Heb je dat nu gezien?" Er worden handjes geschud tussen de benen van een ( nog oudere!) collega, die giechelend haar glas ledigt boven hun hoofden.- zonde toch!- Een tafeltje verder zit een drietal met hun handjes onder tafel! Ik spurt naar de DJ om een stevige plaat!..en dans de stukken eraf tot in de vroege uurtjes!
Benieuwd hoe het deze keer zal verlopen..'t zelfde zeker?

18:18 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Feestjes klinken die personeelsfeestje nu overal hetzelfde of zou dat maar een gedacht zijn.

Ik zie er al naar uit , naar het verhaal over het feestje zelf ;-)

Gepost door: Torill | 24-01-05

Pijnlijk onderwerp voor jou? Oeioei, Coltrui! :-)

Gepost door: AV | 24-01-05

. @AV: ik denk dat het vooral voor Chinezeke zelf een pijnlijk onderwerp is =o)

@Chinezeke: en? Al nuchter en voldaan? =o)

Gepost door: Coltrui | 24-01-05

plezant! wat een plezante boel is me dat hier zeg! ;-)
'tfleurt een beetje mijnen anvodn op dat ier allemaal zo te lezen! :-)
greetz
cms

Gepost door: cms | 25-01-05

De commentaren zijn gesloten.