21-01-05

shoppen

Shoppen, doe ik enkel in gezelschap van mijn zusje! Mijn zus en ik zijn de twee beroemde handjes op één buikje en dat is letterlijk op ons lijfje geschreven. Ook uiterlijk lijken wij op twee druppeltjes alcohol. Shoppen met haar is synoniem voor slipplassen. 'T is nog niet zo lang geleden dat ik, gierend, in 't midden van De Keyzerlei op mijn hurkjes zat, mijn billetjes fors tegeneengeperst, teneinde die stekende plasaanval te onderdrukken.
Heeft zelfs in de frut gestaan!.."een chinese dame van hogere leeftijd heeft zich vergrepen..." grapje!
Dit terzijde, er werd ook wel figuurlijk wat afgezeikt. We hadden de gewoonte ons neer te vleien op de drukke terrasjes - verdoken tussen pak en zak -. Elke voorbijganger moest eraan geloven. Er werd een uiterst gedetailleerde analyse gemaakt van bepaalde lichaamsonderdelen. Uiteraard niet al te discreet, ik ben nu éénmaal luiddruchtig van aard, bovendien heb ik de
onhebbelijke gewoonte - tot grote ergernis van mijn kompaantje - mijn wijsvingertje veelvuldig te gebruiken, kwestie van nadruk te leggen...
Zij kent Antwerpen op haar duimpje. Zij lokt mij mee naar al die verderfelijk dure oorden en verleidt me tot het aanschaffen van al dat fraais.Gedrogeerd volg ik haar motivaties van " 'T zijn wel dure botjes, maar je kunt ze wat sparen hé, draag ze niet elke dag!" - je moest mij eens kennen! - tot " 'T is veel geld voor die broek maar kijk eens naar die snit!" en " Je zult er veel plezier aan beleven!" Slaafs volg ik haar naar de volgende valkuil. "Hé, kijk hier zijn de bloesjes niet duur..."
Soit..op 't eind van de namiddag - na nog enkele bistrootjes te hebben verblijd met ons chaotisch bezoekje - keren wij huiswaarts. Overgeladen en even gelukkig kom ik thuis.  Mijn woeffies staan weer trouw te kwispelen, voel me wat schuldig, heb niks bij voor hen..waar liggen die goedkope GB-hondensnoepjes nu weer ergens?
'S avonds ga ik voldaan slapen.  Alleen..'s nachts begint het te knagen.  Verdorie..alles samengetelt..grote hap uit ons budget van deze maand!..Ik kan jullie verzekeren dat die nacht de matras me er meermaals op attent heeft gemaakt dat zij dringend moest vervangen worden.

20:55 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

. In plaats van 't kakkenestje eens wat meer pré te geven!

(o ja: 'samengeteld' is met een 'd' he moeder!)

Gepost door: Coltrui | 21-01-05

oei heb dat expres gedaan..nu zullen ze uiteraard niet meer twijfelen ! Stel je voor, Coltrui die dt-fouten typt!

Gepost door: chinezeke | 22-01-05

De commentaren zijn gesloten.