20-01-05

de schaapscheerder

Vandaag de kapper nog eens gelukkig gemaakt met mijn bezoekje. Niet zozeer om mijn persoontje weliswaar, maar de eurookes die ik daar heb moeten neertellen..'t Was een ware calvarietocht! Niets zo frustrerend als een tweetal uren op je eigen smoel te moeten zitten zien ( zal wel aan dat kunstlicht gelegen hebben zeker..), terwijl er zo'n Miss Twiggy rond je stoel staat te swingen op het - voor haar blijkbaar - vrolijke deuntje van Belle Perez!
Naast mij zat een dame me verbluffend met grote ogen aan te staren. Menigmaal schonk ik haar mijn lieftallige glimlach, doch, haar lippen bleven een regelrechte horizontale streep! Dan maar noodgedwongen terug naar mijn eigen wezen turen en het wiebelende kontje, compleet met string, rond mij te bewonderen! Tussendoor kreeg ik meermaals het bezoek van Laura, een oude boxer, die vrolijk zijn slijmsnuit kwam afvegen aan mijn zondagse broek!Terwijl ik daar zo zat met een hoop verfstof op mijn kruin, kwam Juffrouw Wiegemans op me toegelopen met een octopus op wielen.Terwijl het ding me in de armen sloot, stak ons Twiggy prompt de stekker aan - nu schotelde ze me haar twee kleine tietjes voor - "Iets drinken?", giechelde ze.."Nee, nee, dank u, 't is nog wat te vroeg" mompelde ik, me echt niet bewust dat ze doelde op een koffietje! De achtpoot gaf van katoen, een warme gloed verspreidde zich over mijn hoofd..zalig was dat..alleen, dat chemisch spul begon te stinken en mijn ogen te tranen. Angstvallig kneep ik mijn spleetjes dicht, dierf niet naar mezelf te kijken, bovendien voelde ik de priemende blik van mijn buurvrouw zo ook wel.Stom wijf, kijk naar jezelf! Ettelijke minuten later werd ik verlost en mocht me richting wasbak begeven. Een ware verrukking was het zoals die figaro mijn schedel masseerde, zelfs mijn voetjes gingen ervan tintelen. Tijdens de kapbeurt aanhoorde ik het alledaags geleuter van de aanwezige dames. Toen ik argeloos een sigaretje wou opsteken, hoorde ik één van hen haar misnoegen uiten over het algemene rookgedrag, waarop een andere haar bijtrad met de blijde gebeurtenis dat ze al twee dagen gestopt was! Ik friemelde dan maar wat in mijn handtas op zoek naar..ja, naar wat? Daar had je huppelkontje weer, deze keer had ze zich gewapend met een simpele haardroger.
Knarsetandend onderging ik haar gemanoeuvreer en hoopte stiekem dat mijn haardos niet in de fik zou gaan.
Al bij al, 't resultaat mag er zijn. Toen ik thuiskwam begroette Kakkenestje me met " Wa edde gij nu weer gedaan?" Alleen mijn twee woeffies, die kwamen me uiterst vriendelijk tegemoet..of zou Laura daar voor iets tussen gezeten hebben?

16:38 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

tof, dat de Colle voor u een blogje heeft aangemaakt ! Tof dat de Colle voor u zelfs de berichtjes schrijft ! ;-)

(ik denk dat dat een compliment was, alleen weet ik nog ni zo goed voor wie...)

Gepost door: Judy | 20-01-05

*°*°*° @ Judy: in eerste instantie was dat ook mijn vermoeden,dan had ik die gedachte helemaal laten varen,en nu laat jij me weer twijfelen. Maar toch, neen het is wel degelijk mama Coltrui. Anders heeft coltrui wel een heel verwijfde kant in zich, ook mogelijk natuurlijk;-)

Gepost door: zuchtje | 20-01-05

@Judy en @Zuchtje Jullie kunnen beiden m'n rug op! =P
(Ja, sorry dat ik zo lichtgeraakt ben, maar 'k heb mijn regels...)

Gepost door: Coltrui | 21-01-05

Rokers en sigaren en sigaretten Waar is den tijd van de hoffelijkheids stickers....... Da was blijkbaar den aanloop tot een algeheel verbod. Van discriminatie gesproken..........

Gepost door: koninkske | 21-01-05

... Zijn rug op: hij heeft dus degelijk een verwijfde kant :-p

Gepost door: zuchtje | 21-01-05

. Moeste gij niet strijken?

Gepost door: Coltrui | 21-01-05

De commentaren zijn gesloten.