19-01-05

rode wijn!

't Was weer eens zo'n dagje vandaag!...Beloofde sowieso niet veel soeps!...Gisterenavond in de rode wijn gevlogen!...Niettemin een zalig goedje... (zo van dat engeltje met die pippi!!!) alleen... da's echt mijn gewoonte niet...normaal vlieg ik dagelijks in de rosé! Blijkbaar had één of ander jobstudentje (Jezus, in januari?) van de supermarkt de kartons gerangschikt. Lompe kloot! Wedden dat die verpakkingen met "handle with care" prompt bij de witte wijnen gestockeerd werden... en "Rosso" zal wel rosé zijn zeker? Maar WAAR IS MIJNE ROSÉ DAN? Die snotneus heeft waarschijnlijk dan nog geen flauw benul van de gevolgen van zijn beperkte gedachtengangetje! Terwijl ik nu met den diarree zit (waar is den tijd van Coltrui's pampertjes?) zitten anderen met verstopping of erger nog een kater van jewelste (die rosé moet je gewoon zijn!)! Waarom ik dan een kartonnetje koop?... Simpel, geen nieuwsgierige denegrerende blikken in mijn karretje... ik hoef mijn drankgebruik toch echt niet tentoon te stellen... je komt aan de kassa... heft een twee literfles op, steekt zes schuchtere vingertjes op en de kassière knipoogt! (wat ze denkt, zal me worst wezen!) Verdorie, ik ben hier aan 't afwijken! Mijn dagje dus! Vanmorgen zou de bedrijfsrevisor komen met de inspecteur van de belastingen! Je zou je voor minder bezatten... Jaren 2002 en 2003 waren aan de orde. (Ben ondertussen nog eens van jobke veranderd... maffia enzo... maar dat komt later) Ben weer eens vroeg mijne nest uitgekropen... alleen deze keer vond ik mijn lekkere wollen sokjes niet meer... barrevoets (waar alcohol al niet goed voor is) dook ik de trap af en liet mijn schatteboutjes hun piske doen! Het goot!... Goed meegenomen... Douchen hoefde niet meer, een kattenwasje aan de pompbak met de nodige gymnastiek! De was van maandagmorgen hing letterlijk te verdrogen - extra strijk dus - foert, deur toe en op naar de kruidenier, lekkere koffie met dito koekjes zullen mijn beulen wel gunstig gezind stemmen. Aan de kassa stonden, pas op ik woon in een klein dorpje, vele bekenden me aan te gapen... ik zag het... "amai, ze ziet eruit!"
Afspraak om 9.30 u, het was nog maar 8.30 u. De grote vergaderzaal werd verwarmd, klasseurs met grootboek, journalen, balansen, aangiften werden zorgvuldig per jaar gesorteerd op de vergadertafel. Koekjes van Delacre, suikertjes van Moerbeke en melkjes van Nutroma (van welk ras is deze koe?). Half tien... niemand... tien uur nog niemand, geen van beiden, er klopt iets niet! Na enkele belletjes bleek dat de revisor het gewoon nagelaten had me te verwittigen dat die ezel van een controleur ziek was (had waarschijnlijk mijne rosé uitgezopen!). Ik ga jullie de zever besparen - voorlopig toch - dat ik elders dringend verwacht werd (ik ben een veelgevraagd fenomeen). De volgende uren verliepen minzaam... .Koffiepauze, weliswaar zonder bananentaart maar met lekkere "Delacre" biscuitjes. Ik heb uit pure frustratie twee pakken opgefret ("gij, gij wordt VET" fluisterde een duiveltje me toe). Iets voor half vijf (mijn stoptijd die dag) kreeg ik een telefoontje. Een dame lispelde en vroeg wanneer we haar konden komen prikken(ik wist het, zij was met mijne rosé gaan lopen!). Ze kraamde onzin uit zoals... "er zit een beest (lees virus) in mij en dat vreet mij op!"... "Al die kwik en lood in mijn bloed!"... "Maar van mijn tanden blijven ze af, ik heb daar geen geld voor!". Ze dacht waarschijnlijk dat haar kiesvulsels de oorzaak waren van al dat onheil! Bovendien was haar man een "waterklerk" en dus uiteraard weinig thuis. Zij werkte zeven op zeven, dat moest wel, de bank trok haar bij de arm! "Mevrouwtje, wat is dat een waterklerk?". "Wel, je kent een notarisklerk hé?!". "Uiteraard!" (waarbij ik aan zo'n droge zak dacht met van die zwarte sokken aan zijn mouwen... waar waren mijn sokken nu?). "Awel, mijne vent is de klerk van een kapitein van een boot, je weet wel!". "OK, leuk voor u mevrouwtje.". "Vergeet het, bovendien heb ik kanker, huidkanker en blablabla...". Mijn spleetje lifte zich op naar de klok... tien voor vijf!... "Mevrouwtje, geloof me, ik ken uw dokter en hij is echt gespecialiseerd in die dingen, alles komt goed!"... 17 u ingelegd! Vlug naar huis! Huiswaarts fantaseerde ik over mijn volgende blogonderwerpje... tot plots "tis goed voor den tijd van...*gil*... Ik schrok me rot. "Sorry, dat was niet de bedoeling."... Na een half uurtje aan haar voordeur te hebben staan leuteren, keerde ik eindelijk huiswaarts. De geur van steak au poivre met verse frietjes kwam me tegemoet. Weer een zalige avond enne... met de lekkere rode wijn in mijn achterhoofd vond ik dat jobstudentje nog zo slecht niet.

23:08 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

*°*°*° Had die kakkenest steak au poivre met verse frietjes gemaakt?
Djeezes dat is dan wel een gerief in huis he!

Gepost door: zuchtje | 20-01-05

sorry er loopt nog een ander ventje in huis ...

Gepost door: chinezeke | 20-01-05

*°*°*° Dat is dan waarschijnlijk degene die je lekkere wollen sokjes laat verdwijnen ;-)

Gepost door: zuchtje | 20-01-05

steak au poivre Als er mij gevraagd wordt om steak au poivre te maken, kun je er zeker van zijn dat het uit de hand loopt. Het zal dan meer lijken op een poivre au steak ipv een steak au poivre! Van die schapensokjes weet ik niks! :-)

-> Coltrui: Hoe kwam jij aan die diarree?? Zat jij ook al aan de fles als baby? :-)

Gepost door: de derde zoon alias het "kakkenestje" | 20-01-05

chronologie da blogsken ier .... was da voor of na da fleske wijn?.... :p

Gepost door: koninkske | 20-01-05

De commentaren zijn gesloten.