19-01-05

de ommekeer

Enkele jaartjes geleden toen Coltrui en zijn broertje - iedereen verklaarde me voor gek nog zo'n exemplaar op de wereld te werpen - menig luiertje besmeurden, besloot ik terug aan de slag te gaan!
Enerzijds was ik een beetje uitgekeken op al dat tutten- en woeffiegedoe, eens onder de grote mensen komen.., anderzijds was een extra centje van harte welkom.
Aangezien ik een grondige hekel had aan solliciteren en mijn moeder dringend op zoek was naar een fantastische hulp voor haar pillenzaak, besloot ik van mijn hartje een steen te maken en de intellectuele trien te gaan uithangen. De aanblik van moeder en dochter in hetzelfde tenueke was ronduit "standingvol", zoals het betaamt in een echte "officina".
Er ging een heel andere wereld voor mij open! "Lisbet dikke tet" moest schaamteloos plaats ruimen voor Mevrouw Van De Kerckhove en Meneer Janssens!..Tot groot jolijt van mijn mammaatje.."De Buis" was immers synoniem voor ""Oord des Verderf"..laat staan een deftige broodwinning..( 't zou nog goed komen met haar jongste spruit!..gniffel!)
Toen heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het zo befaamde "doktersgeschrift" (lees "mijn kat kan het beter!") Bovendien kweekten die hoogwaardigheidsbekleders de onhebbelijke gewoonte heer en meester te zijn van het oude latijn..Wie "apetrots" heeft gelezen weet wel dat dat taaltje voor mij peanuts is...of is het was?.
Het gebeurde dat een onbewuste klant eens een grapje pleegde te maken..ik werd echter onmiddellijk tot de orde geroepen door mijn bazin..haar ogen spraken boekdelen, ik las "Hou het kort..er zijn NOG klanten ( liever nog patiënten) die wachten!!!"
Toch is er op een stomme, onnozele dag een ommekeer gekomen in mijn leven ! Er kwam een grote gezette man binnen..(ben hem nog dankbaar..achteraf bezien weliswaar)
"Amai, gij zijt VET geworden!!"
Ik worstelde verder aan mijn zoveelste voorschrift, ervan overtuigd zijnde dat dat rare subject het wel op den één of andere koper gemunt had!
De apoteek was op dat moment druk beklant!..stilte alom..Argeloos keek ik op.."Ja,ja..gij! Zijn wijsvinger smeet zich lang en breeduit in mijn richting! Mijn rode bloedlichaampjes begonnen een oorlog tegen de witte..zij wonnen!!!! Verdorie..Adem..en vooral smile!!!
"Das van kindjes te kopen he.." smaalde ik, terwijl mijn trots moedergevoel terug opborrelde....
"Stop dan maar met kindjes kopen!" weergalmde het! Iedereen keek verschrikt op. M'n mamaatje dook achter haar suppositoirs.(poepsnoepjes voor jullie!).alsof ze DAT nodig had!..van steun gesproken!!
Stiekem dacht ik "is em dat??? Die vent die hier vorig jaar argeloos binnenstapte..10 man wachtend voor hem..toen mijn vader hem plots toeriep.."als het voor kapoten is..ik zit zonder..!"..dat was het wel zeker?...wraak!
Toch heb ik me 's anderendaags enkele dozen "shape" aangekocht - weliswaar aan inkoopprijs! Negen maanden later (een alternatieve zwangerschap!) was ik 20 kg lichter...
Geld zouden jullie gegeven hebben om mijn glunderend, weliswaar uitgemergeld, gezichtje te kunnen aanschouwen hebben, toen HIJ binnenkwam, me feliciteerde en prompt een polaroïdtoestel te voorschijn haalde en flitste!!!
Ik bewaar dat weliswaar in "verregaandestaat van ontbinding" relikwie..Ik toon het aan iedereen die het wil zien en niet..om dan te horen "nu zie je er veel beter uit!" 't Leven zit raar in mekaar.Ben dan maar prompt aan zoon nummer drie begonnen....

10:27 Gepost door Chinezeke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Goed zo! Toch blij da ge dan eindelijk ies ne normale zoon hebt gekocht zeker?

:-)

Gepost door: de derde zoon alias het "kakkenestje" | 19-01-05

Wat een onbeschofte boer! Miljaarde zo'n mensen, das om het vliegend schijt van te krijgen! Dat hij es probeert 2 mannen naar buiten te persen. Daar kan ik nu echt pissig van worden!
Desalniettemin...Proficiat met je 20 kilo lichter, 9 maanden later. You showed him! ;-)

Gepost door: AV | 19-01-05

@KAKKENESTJE Houd uw bakkes ;-)

Gepost door: Coltrui | 19-01-05

Wat een... agressiviteit, Coltrui!! Nog steeds geen uitlaatklep gevonden??? Zin in een sigaretje?? :-)

greetz... VAN BARIHO :-p

Gepost door: de derde zoon alias het "kakkenestje" | 19-01-05

. Zeg Kakkenestje, moet gij op dit tidstip niet bezig zijn met het onmogelijke? Buizen vermijden tijdens de examens?

En Chinezeke: lach maar terwijl ge nu over mijn vuile pampers van, weleer schrijft. Ik zal binnen een jaar of tien lachen als gij er terug moet dragen =o)

Gepost door: Coltrui | 19-01-05

Grappig!! Ik hoop van ganser harte dat je er dan echt mee kunt lachen..en tevens verversen!

Gepost door: chinezeke | 19-01-05

. Dat had je gedacht. Zoon nummer drie heeft zichzelf niet voor niets tot het "kakkenestje" omgedoopt. That 'll be HIS job.

Gepost door: Coltrui | 19-01-05

Goed Tof verhaal .. maar die comments, t'is te zeggen ik merk dak hier den eerste keer kom want ik kan gans ni volgen

Gepost door: Torill | 19-01-05

RE: * Ik zei kakkenestje, niet "chinese-schetenreservoir"! :-)

En wat die buizen betreft, volgens mij is er per zoon een stukje intelligentie verloren gegaan en dat maakt mij dus... de domste idd! :-)

Gepost door: de derde zoon alias het "kakkenestje" | 19-01-05

*°*°*° Wat een fijne familie en herkenbare gesprekken ;-)

Gepost door: zuchtje | 20-01-05

De commentaren zijn gesloten.